Η Κ. Γαρμπή σήμερα στη Γιορτή Κρασιού

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
 ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Πλούσιο και το σημερινό Πρόγραμμα της Γιορτής Κρασιού με αποκορύφωμα την εμφάνιση της μεγάλης ερμηνεύτριας Καίτης Γαρμπή.
Χθες δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε με επιτυχία η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα, στον απόηχο της πρωτότυπης και εντυπωσιακής Τελετής Έναρξης, το βράδυ της Πέμπτης και των εγκαινίων της από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο.Τη σκηνοθετική οργάνωση της Τελετής Έναρξης, είχαν η Λαρισαία σκηνοθέτις κ. Πόπη Πελτεκοπούλου και η θεατρολόγος κ. Πατρούλα Χριστοδολυλου, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος της Γιορτής Κρασιού έκανε η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Τσεκούρα.Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού ξεκίνησε το 1959, προβάλλοντας την ιδιαιτερότητα της περιοχής «Αμπέλι-Σταφύλι-Κρασί».Αυτή η τολμηρή προσπάθεια για την εποχή και τα μέσα που διέθεταν τότε οι Αμπελωνίτες, ξεκίνησε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Λάρισας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΔΕΗ και του ΤΟΕΒ Αμπελώνα-Μάτι Τυρνάβου και κατάφερε κάτι πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό για την εποχή εκείνη.
Η Γιορτή Κρασιού και φέτος πραγματοποιείται σ’ έναν πανέμορφο χώρο 40 στρεμμάτων, που είναι κατάφυτος, διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες και σιντριβάνια, με πλακόστρωτους διαδρόμους και δύο κατάλληλα διαμορφωμένες εξέδρες, οι οποίες παρέχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται πιο σύνθετα δρώμενα.
Στόχος ήταν και είναι πάντα η ευρύτερη προβολή του αμπελωνίτικου κρασιού, η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης γενικότερα για το κρασί και εκτός της ψυχαγωγίας και η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μας.
Χθες το βράδυ στην Α’ Εξέδρα παρουσιάστηκαν το Θέατρο Σκιών Θάνου Καλιάκη, το μοντέρνο τμήμα Μουσικής Σχολής Αμπελώνα, το μοντέρνο τμήμα Ωδείου Γιάννουλης-Φαλάνης, οι Microbobs- μουσική ομάδα Αμπελώνα και οι Rock Bottoms – μουσικό σχήμα.
Ενώ στη Β’ Εξέδρα μια ξεχωριστή παραδοσιακή νότα έδωσαν στη Δημοτική Βραδιά οι Σάββας Σιάτρας και Χρήστος Φωτίου στο τραγούδι, ενώ στο κλαρίνο ήταν ο Νίκος Φιλιππίδης.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Σήμερα Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης 20:30
Α’ Εξέδρα
Ο Δημοτικός κουκλοθίασος Λάρισας «ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ» παρουσιάζει το παραμύθι «Η Μάγισσα ΠΟΥΦ-ΠΟΥΦ».
Β’ Εξέδρα
Ώρα Έναρξης 22:00
Λαϊκή Βραδιά με την Καίτη Γαρμπή
Αύριο Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης 20:00
Ά Εξέδρα
-Το Πανηγύρι των κλόουν από την ομάδα παιδικής διασκέδασης «Μαγικό Καπέλο».
-Η θεατρική ομάδα του Λυκείου Αμπελώνα παρουσιάζει το σατιρικό μονόπρακτο ΧΑΪ- ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ.
Β΄ Εξέδρα
Ώρα Έναρξης 22:00
Συναυλία από το συγκρότημα C - Real
Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου
Ώρα Έναρξης 21:00
Λαϊκοδημοτική βραδιά από το μουσικό συγκρότημα «Διπλοπενιές». Συνδιοργάνωση του Δήμου Αμπελώνα και του Α.Ο. Αμπελωνιακού.
Συνδιοργανωτές της Γιορτής Κρασιού είναι: η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, η ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ε.Υ.Δ., Ε.Π., Κ.Π., LEADER).
Χορηγοί: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, ΟΤΕ, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass