ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΧΑΛΗΜΑΓΑ – ΧΑΤΖΗ

Εξερευνώντας τη μαγεία των χρωμάτων

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2008 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
H τριήμερη γιορτή δημιουργίας ξεκίνησε δυναμικά χθες στο «Οικο – σχολείο των Χρωμάτων» του Δημιουργικού Εργαστηρίου της Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή και θα διαρκέσει έως και αύριο Τετάρτη, προσφέροντας στους μικρούς μαθητές, πληθώρα καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. Στο χθεσινό οικο – μάθημα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ψυχικό τους κόσμο με τη βοήθεια του πηλού και αποδέσμευσαν τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες πλάθοντας υπέροχα ζωάκια. Το θέμα της σημερινής ημέρας «Ινδιάνικη σκηνή» προτρέπει τους λιλιπούτειους μαθητές να κατασκευάσουν μια ινδιάνικη σκηνή από ύφασμα και καλάμια ενώ αύριο Τετάρτη σειρά έχει η κατασκευή ινδιάνικης κούκλας.
Στο «Οικοσχολείο Χρωμάτων» η δημιουργική φαντασία ασκεί πρωταρχικό ρόλο και τα παιδιά περνούν μέσα από τα έργα τους τα δικά τους μηνύματα και τις δικές του ιδέες. Μέσα από ευρηματικές ενασχολήσεις ο κόσμος αποτελεί την αφορμή για μια δημιουργική μεταστοιχείωση μέσα από πρωτότυπες εικόνες, μορφές και παιχνίδια στην εικαστική τέχνη βασισμένα σε οικολογικά υλικά και μεθόδους. Πρόκειται για μια γιορτή, όπου όλα τα παιδιά της πόλης συμμετέχουν ελεύθερα και στήνεται με αγάπη από την Κάκια Χαλήμαγα – Χατζή και τους συνεργάτες της στο χώρο του Δημιουργικού Εργαστηρίου. Μέσα από τα οικο – μαθήματα, οι μικροί καλλιτέχνες ανακαλύπτουν τα μυστικά των χρωμάτων και εισπράττουν τη χαρά της προσωπικής δημιουργίας ενώ παράλληλα, μεταπλάθουν και μεταμορφώνουν τα παιδικά τους όνειρα.
Οι ώρες λειτουργίας του είναι από τις 6.30 μ.μ. έως και τις 9.30 μ.μ.. και αξίζει να σημειωθεί ότι το «Οικο – σχολείο των χρωμάτων» είναι ένα πρωτότυπο σχολείο που αποτελεί πρωτοβουλία της κ. Κάκιας Χαλήμαγα – Χατζή ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη της κ. Ράνιας Γιωτάκη - Ζάχου, υπεύθυνη του καταστήματος ειδών ζωγραφικής «Αρμός». Πληροφορίες σχετικά μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στο «Δημιουργικό Εργαστήρι», Ασκληπιού 52 ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2410- 621.001.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass