ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΦΟΡΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ

Διαχρονικές εικαστικές αναζητήσεις

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2008 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Στιγμές από την αρχαία ελληνική Τέχνη θα παρουσιάσει αύριο ο ζωγράφος Γιάννης Παράφορος, στην αναδρομική του έκθεση στις 7 μ.μ., στον ειδικά διαμορφωμένο αύλειο χώρο της οικίας του, στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας. Εμπνευσμένος από το φαινόμενο του αρχαίου πολιτισμού που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση της παγκόσμιας πολιτιστικής κουλτούρας ο ταλαντούχος καλλιτέχνης θα γοητεύσει τους παρατηρητές με τις τεχνικές των έργων του που αναδεικνύονται στις φιγούρες και τα τοπία, δίνοντάς τους σάρκα και οστά μέσα στο μεγαλείο της ελληνικής εικαστικής πραγματικότητας.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Ο Γιάννης Παράφορος γεννήθηκε στην ιστορική κοινότητα Τσαριτσάνης, σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ντίσεντολφ με καθηγητή τον κορυφαίο εννοιολογικό καλλιτέχνη Joseph Beuys και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική πάνω από τρεις δεκαετίες. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο εξωτερικό ενώ οι καλλιτεχνικές του δημιουργίες έχουν αποσπάσει ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές. Έργα του υπάρχουν σε πόλεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, που διακοσμούν ιδιωτικές συλλογές, μουσεία, και δημόσια κτίρια. Στη Λάρισα, ο καλλιτεχνικός του χώρος βρίσκεται στην 28η Οκτωβρίου και Οικονόμου εξ Οικονόμων στην γκαλερί «Dafni». Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Σημειώνεται ότι οι εικαστικές βραδιές, που θα ταξιδέψουν τους θεατές στο χρόνο, θα είναι μουσικά επενδυμένες από τσαριτσανιώτικο συγκρότημα που θα συνοδεύσει την οπτική τέρψη. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο επικοινωνίας 2410 -231.336.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass