ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μάγεψαν τα παιδιά της παράδοσης

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2008 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία και με εντυπωσιακή την παρουσία των κατοίκων του Τυρνάβου και του νομού γενικότερα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κεντρική πλατεία της πόλης η έναρξη και η πρώτη μέρα του διήμερου 3ου φεστιβάλ παραδοσιακού χορού.
Πρόκειται για ένα θεσμό που καθιερώθηκε από τη Νομαρχία Λάρισας, και φέτος συνδιοργανώνεται με το Δήμο Τυρνάβου.
Αυτή είναι η τρίτη συνεχής χρονιά της διοργάνωσης η οποία κάθε χρόνο πραγματοποιείται και σε διαφορετική πόλη του νομού Λάρισας.
Φέτος οι οικοδεσπότες Δημοτική Αρχή αλλά και οι πολίτες χειροκρότησαν θερμά όλα τα παιδικά συγκροτήματα που παρουσιάστηκαν με επιτυχία
Στο 3ο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και τραγουδιού συμμετέχουν πάνω από 450 παιδιά σε σχήματα που θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θράκης των νησιών, των Βλάχων, του Πόντου, της Καππαδοκίας και φυσικά της Θεσσαλίας.
Χθες στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου έγινε η έναρξη της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων.
Την έναρξη κήρυξε ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός εμφανώς συγκινημένος που βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Στο μήνυμά του ο κ. Κατσαρός τόνισε μεταξύ άλλων: «Για τρίτη συνεχή χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας διοργανώνει παιδικό φεστιβάλ τραγουδιού και χορού, ένα φεστιβάλ που στη συνείδηση των κατοίκων του νομού έχει ήδη καθιερωθεί ως θεσμός συνυφασμένος με τα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας.
Πρόθεσή μας είναι να αναζητήσουμε τις ρίζες που τροφοδοτούν τον πολιτισμό μας, να καταστήσουμε τους νέους του νομού μας κοινωνούς και συνεχιστές της πολιτιστικής μας παράδοσης. Παράλληλα μέσα από το χορό και το τραγούδι να αναδείξουμε τους πνευματικούς θησαυρούς του τόπου μας και να συμβάλλουμε στην πολιτιστική αναβάθμιση του νομού μας.
Με γνώμονα τα παραπάνω το «3ο παιδικό φεστιβάλ χορού και τραγουδιού» φιλοξενείται φέτος στον Τύρναβο, μια πόλη με έντονη πνευματική κίνηση, πολιτιστική παράδοση αιώνων και σημαντική συμβολή στον πολιτισμικό χάρτη του νομού.
Η πόλη-γενέτειρα σπουδαίων ανδρών που προσέφεραν πολλά όχι μόνο στον νομό αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως οι δάσκαλοι του γένους Αλέξανδρος Τυρναβίτης και Ιωάννης Δημητριάδης-Πέζαρος, ο ζωγράφος Δανιήλ Δανιήλ και φυσικά ο Αχιλλέας Τζάρτζανος, ο μεγάλος δάσκαλος και διαμορφωτής της ελληνικής γλώσσας.
Μαζί με τις ευχές μου για καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν, με αγάπη και μεράκι, προκειμένου αυτή η εκδήλωση να πραγματωθεί και να ευχαριστήσω όλους εσάς που στηρίζετε με την παρουσία σας και την ενεργό συμμετοχή σας την κοινή μας προσπάθεια».
Προηγουμένως ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης αφού καλωσόρισε τους παρευρεθέντες στο μήνυμά του για το θεσμό που φέτος φιλοξενεί ο Τύρναβος σημείωσε:
«Καλωσορίζω στον Τύρναβο τους συμμετέχοντες στο παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου στους φορείς που το διοργάνωσαν.
Πιστεύω πώς μέσα από το θεσμό αυτό δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά από διαφορετικά μέρη αφενός μεν να παρουσιάσουν τους θησαυρούς της λαϊκής μας κληρονομιάς, αφετέρου να αναπτύξουν δεσμούς φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ τους.
Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, τους χοροδιδασκάλους καθώς και όλους όσοι μόχθησαν μαζί τους και να ευχηθώ η παραμονή τους στην πόλη μας να είναι δημιουργικά ευχάριστη».
Ακολούθησαν τα χορευτικά συγκροτήματα: Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλιών, Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ποταμιάς (Δ.Δ. Βλαχογιαννίου), Πολιτιστικού Συλλόγου Αργυροπουλίου, Μορφωτικού Συλλόγου Συκουρίου, Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων, Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου.
Στη χθεσινή έναρξη των εκδηλώσεων παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού της Νομαρχίας κ. Χρήστος Σιδερόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι Αντιδήμαρχοι κ Σάκης Κωστούλας, Νίκος Μπαντόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ελένη Μάγκου – Στατήρη και κ. Κώστας Πατσίκας, Νίκος Μαλάκος και Δημήτρης Ζώης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου κ. Θανάσης Τσικριτσής και πλήθος κόσμου.
Σήμερα Σάββατο
Κατά τη σημερινή δεύτερη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων αναμένεται να εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα:
-Δημοτικό Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας, Χορευτικό τμήμα «Μαίρη Ιωαννίδο»,-Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων Βόλου, Χορευτικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλας», Πνευματικός Σύλλογος Γιάννουλης, Δημοτικό Χορευτικό Τρικάλων, Ενωση Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, ενώ τέλος η εκδήλωση θα κλείσει με το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass