ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αλκοόλ – το βιβλίο του Νίκου Μίχου

* Παρουσιάζεται τη Δευτέρα και στη Λάρισα

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 8:18

 

Σε μια συγκινητική και πολυπληθή, παρά την έντονη βροχή, εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μίχου, «ΑΛΚΟΟΛ», την Τετάρτη στην Αθήνα στον χώρο των Εκδόσεων «Γαβριηλίδης». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μάλιστα πολλοί Λαρισαίοι, κάτοικοι των Αθηνών.

«Το πρόβλημα με τον Νίκο είναι ότι είναι συγγραφέας. Δεν θα γίνει συγγραφέας», είπε ο Θανάσης Λάλας παρουσιάζοντας τη δική του οπτική για το βιβλίο συμπληρώνοντας ότι «το δέσιμο μεταξύ των απλών ιστοριών του βιβλίου, είναι που σε κάνει να μην το αφήνεις από το χέρι σου πριν το τελειώσεις. Εγώ στεναχωρήθηκα που τέλειωσε». Γιατί «μέσα από το κάθε έργο, εμείς οι αναγνώστες βλέπουμε κάτι που μέχρι πριν δεν βλέπαμε και ο συγγραφέας θυσιάζεται για να στο δείξει. Γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Γιατί γράφει με το σκοτάδι του. Αυτός είναι και ο Νίκος. Είναι η άλλη πλευρά μας. Παίρνει την πλήξη μας και την κάνει ενδιαφέρουσα».

«Το βιβλίο, δεν θεωρώ ότι έχει να κάνει με το αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι το πρόσχημα. Το ενδιαφέρον είναι στη δομή του. Ο Νίκος δουλεύει πολύ στις λέξεις και στη λεπτομέρεια. Μικραίνει τον χώρο της γλώσσας δίνοντάς της μεγαλύτερη σημασία. Δεν είναι η φωνή που θα αναφέρει χίλια πράγματα για να πει το ένα. Και αυτό κάνει τη δουλειά του δύσκολη, γιατί είναι φτιαγμένος για να γράφει έτσι», πρόσθεσε ο κ. Λάλας.

«Εγώ ήξερα ότι ο Νίκος θα έγραφε. Μου το είχε πει μια μέρα που πίναμε ένα ουίσκι», είπε η Χριστίνα Μπρέμπου συμπληρώνοντας: «Όταν όμως το διάβασα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Έκανε αυτό που κάνουν οι συγγραφείς. Σε στέλνουν, αλλού γι΄ αλλού. Εγώ, δεν σας κρύβω, ότι έκλαψα. Γιατί εκτός από την ιστορία είδα και έναν αγαπημένο μου άνθρωπο να ανοίγει τα φτερά του, να μπαίνει βαθιά, και να κάνει κάτι που ούτε εκείνος μπορεί να μην ήξερε ότι έκανε εκείνη την ώρα πραγματικότητα. Κλείνοντας θέλω να πω, ότι είναι θέμα φωτός και όχι σκοταδιού. Όπως λέει και ο Σεφέρης, ψάχνω την κόγχη της ορισμένη, να ανοίξει την καρδιά μου να τρυπήσει προς το φως. Πιστεύω ότι η συγγραφή είναι αυτή η κόγχη για τον Νίκο».

Ο ίδιος ο Νίκος Μίχος μίλησε για τη σημασία που έχουν τα βιώματα και οι ιστορίες που αναπτύσσουν μεταξύ τους οι άνθρωποι όταν έρχονται σε επαφή και δεν είναι απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλο. «Αυτή είναι και η διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τη Δευτέρα, στις 30 Νοεμβρίου το «ΑΛΚΟΟΛ» παρουσιάζεται στη Λάρισα, στον Μύλο του Παππά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass