ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΑΛΤΑ

Εγκαινιάζεται σήμερα το Διαχρονικό Μουσείο

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:00

 

Το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας ανοίγει και επισήμως τις πόρτες του. Σήμερα στις 7 το απόγευμα παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά θα εγκαινιαστεί το στολίδι της Κεντρικής Ελλάδας. Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, που βρίσκεται στο Λόφο του Μεζούρλου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, που θεμελιώθηκε το 1996.

Η έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και καταλαμβάνει έκταση 1500 τετραγωνικών μέτρων. Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα του αρχαίου πολιτισμού της Θεσσαλίας, που οργανώνονται σε 11 ενότητες από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια. Ανάμεσα στα εκθέματα συγκαταλέγονται μοναδικά ειδώλια και αγγεία από τους προϊστορικούς οικισμούς της Θεσσαλίας, έργα αρχαίας γλυπτικής και κτερίσματα ταφών, καθώς και ψηφιδωτά δάπεδα, εκκλησιαστικά αντικείμενα και δείγματα κοσμικού βίου από όλη τη βυζαντινή και τη μεταβυζαντινή περίοδο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής εγκαινίων θα προηγηθεί συναυλία του βραβευμένου Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «InDONNAtion». Το Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας θα ανοίξει για το κοινό αύριο Κυριακή και συγκεκριμένα θα είναι επισκέψιμο Τρίτη έως και Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα/ 2413508200-1, 2413508281-2.

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΑΣΤΙΚΟ

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Λαρισαίων και της διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας και για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να παραστούν στα εγκαίνια του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας (στο λόφο Μεζούρλο) ανακοινώνεται ότι τα αστικά λεωφορεία της γραμμής Νο 1, θα εκτελούν δρομολόγια προς και από το νέο Μουσείο της πόλης. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αφορά μόνο τη σημερινή μέρα. Σύντομα θα ανακοινωθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ, εκτέλεση σταθερών δρομολόγιων προς το Μουσείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass