Ξεκινά σήμερα στους Γόννους η 3η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:12

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο η 3η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς του Δήμου Τεμπών, στον διαμορφωμένο χώρο δίπλα από την Πινακοθήκη του Δ. Τεμπών στην τοπική κοινότητα Γόννων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σήμερα Σάββατο 28 Νοεμβρίου: Εισαγωγή (7.00 μ.μ.) από τον γεωπόνο του Δήμου Τεμπών Μπετχαβέ Σπύρο με θέμα «Η ελαιοκαλλιέργεια στον Δήμο Τεμπών».

Κατής Νικ. - Καθηγητής Α.Π.Θ. «Οι πιο σημαντικές ασθένειες της ελιάς και τρόποι αντιμετώπισης». Επίσης τα πρώτα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε σε εδάφη της περιοχής μας.

Χαρουνχάκης Γιάννης (γεωπόνος) «Το κλάδεμα της ελιάς»

Dr. Τσαντήλας Χρίστος γεωπόνος εδαφολόγος, διευθυντής του Ινστιτούτου Χαρτογράφησης Εδαφών ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»- «Ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιοκάρπου και του λαδιού και παράγοντες που το επηρεάζουν».

Dr Κουρέτας Δημήτρης, καθηγητής Τοξικολογίας του τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Ευκαιρίες για χρηματοδοτήσεις στον τομέα του ελαιολάδου στο νέο ΕΣΠΑ»

Παρεμβάσεις από Βασιλάκου Μαρία (γεωπόνος) - Ομάδα παραγωγών Πουρναρίου -Ερωτήσεις και απορίες από γεωπόνους, εμπόρους και το κοινό. Συντονιστές εκδήλωσης: Τσαντήλας Χρίστος, Τσιόπα Γεωργία 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

11:00 π.μ.: Έναρξη εκδηλώσεων, 11:05 π.μ.: Χαιρετισμός δημάρχου Κ. Κολλάτου,11:15 π.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων, 11:30 π.μ.: Ομιλία για την ελιά και το λάδι από τον διευθυντή Αγρ. Οικον. και Κτην. Π.Ε. Λάρισας Παν. Καλφούντζο, 11:45 π.μ.: Πολιτιστικό δρώμενο του Μ.Ε.Σ. Γόννων και ποιήματα από τη δασκάλα Μαρία Τσεκούρα Μπασλή, 12:00: μ.: Χορευτικά από το παιδικό τμήμα του Μ.Ε.Σ. Γόννων.

Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα προβολής από τους τοπικούς φορείς, τους συνεταιρισμούς, τους επαγγελματίες και παραγωγούς με θέμα την ελιά και το λάδι και έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Γόννων.

Το Λαογραφικό Μουσείο θα είναι ανοιχτό το διήμερο της γιορτής και ο υπεύθυνος του μουσείου Βασίλης Καραβιδές θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο χώρο και παράλληλα στη Δημοτική Πινακοθήκη θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα εδέσματα σε όλους από διακεκριμένους σεφ και από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Γόννων. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass