ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δωρεάν λούνα παρκ για όλα τα παιδιά

* Με τα έσοδα από το παζάρι η δημοτική αρχή θα καλύψει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:13

 

Την αγκαλιά του ανοίγει ο Δήμος Λαρισαίων και προσφέρει δωρεάν παιχνίδι στα παιδιά όλων των οικογενειών που θα βρεθούν στο κέντρο της πόλης τις ημέρες των εορτών. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι αυτές τις γιορτινές ημέρες η πόλη να γεμίσει με παιδικά χαμόγελα. Για αυτό τον λόγο ο Δήμος Λαρισαίων αποφάσισε για την περίοδο της φετινής εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να διοργανώσει δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας.

«Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή πρότεινε τη μίσθωση στον χώρο της Κεντρικής πλατείας και της πλατείας Ταχυδρομείου, ηλεκτροκίνητων και μη παιχνιδιών για τα παιδιά, το κόστος των οποίων θα αναλάβει ο Δήμος», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Νταής και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια απόφαση εντασσόμενη στο συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σηματοδοτεί τη διαφορετικότητα με την οποία η σημερινή δημοτική αρχή προσεγγίζει την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνει η κοινωνία».

Υπογραμμίζεται ότι το κόστος για την ενοικίαση και λειτουργία των παιχνιδιών, για δωρεάν χρήση από τα παιδιά θα καλυφθεί από τα έσοδα που προέκυψαν από τη φετινή διοργάνωση της εμποροπανήγυρης. «Το λέγαμε και τις ημέρες του παζαριού, ότι τα έσοδα αυτά ο δήμος θα τα επιστρέψει στους πολίτες», αναφέρει ο κ. Νταής και συμπληρώνει ότι «όλες οι εκδηλώσεις καθώς και ο διάκοσμος της πόλης για την περίοδο της φετινής εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χρηματοδοτείται από τα συγκεκριμένα έσοδα».

Η εταιρία που θα μισθώσει τον παραπάνω χώρο θα αναλάβει την εγκατάσταση, λειτουργία και επίβλεψη των παιχνιδιών, με το απαραίτητο προσωπικό της. Μάλιστα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών έχει ζητηθεί από την εταιρία να τοποθετήσει δύο άτομα ανά μηχάνημα. Τα παιχνίδια προς δωρεάν χρήση θα είναι ενδεικτικά τα εξής: καραβάκι, παιδική κούνια γυροσκοπική, τρενάκι.

Συγχρόνως, εκτός από το λούνα παρκ, η πόλη τις ημέρες των εορτών θα αποκτήσει παγοδρόμιο για μικρούς αλλά και μεγάλους. Όπως τα παιχνίδια έτσι και το παγοδρόμιο αναμένεται να στηθεί στο κέντρο της Λάρισας. «Η ίδια εταιρία και στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας θα αναλάβει τη λειτουργία παγοδρομίου, η χρήση του οποίου θα είναι με αντίτιμο», αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Επίσης στον χώρο της Κεντρικής πλατείας θα εγκατασταθεί το Παραδοσιακό Χωριό όπου με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα εγκατασταθούν τα ξύλινα περίπτερα του Δήμου και θα φιλοξενήσουν κοινωνικούς φορείς, συνεταιρισμούς γυναικών της περιοχής, συλλογικότητες, κοινότητες άλλων εθνικοτήτων, το κοινωνικό παντοπωλείο και σχολεία. Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν εορταστικές δράσεις και θα προβάλλουν τις δημιουργίες τους.

Το λούνα παρκ αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στο κέντρο της πόλης στις 15 Δεκεμβρίου και θα βρίσκεται εκεί για να διασκεδάζει τα μικρά παιδιά μέχρι και το τέλος των εορτών.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass