ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ Δ.Ω.Λ. ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 8:10

 

Το μοναδικό επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα αποτελούμενο κυρίως από ηθοποιούς με κινητικές αναπηρίες «ΘΕ.ΑΜ.Α.» – Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία, τιμώντας την 3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ όπως τιμά και την τέχνη του θεάτρου, παρουσιάζει αύριο Τρίτη στο ΔΩΛ στις 9 το βράδυ το κωμικό έργο «Ιάκωβος ή Υποταγή» του Ευγένιου Ιονέσκο σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού δήμου Λάρισας και το ΔΩΛ. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Βασίλης Οικονόμου, ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός με αναπηρία που σπούδασε σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης και διεθνώς αναγνωρισμένος σήμερα για το υψηλό επίπεδο του έργου του, ο οποίος μετά από μία σημαντική θεατρική διαδρομή σε ερμηνείες και σκηνοθεσίες, δημιούργησε το «ΘΕ.ΑΜ.Α.» το 2010. Ο Ιονέσκο υπογραμμίζει τον «Ιάκωβο» ως «νατουραλιστική κωμωδία», δηλαδή μία κωμωδία της φύσης των ανθρώπινων καταστάσεων, στην οποία μία νύφη με δύο –τρεις μύτες και ένας κωφός τραγουδιστής παππούς εκφράζουν μερικά στοιχεία του σαρκασμού του. Ο μεγάλος θεατρολόγος Ίαν Κοτ συγκρίνει τη δύναμη των έργων του Ιονέσκο μόνο με τη δύναμη των πρώτων ταινιών του Τσάρλι Τσάπλιν. Ο Λαρισαίος ηθοποιός Μιχάλης Ταμπούκας, μέλος του «ΘΕ.ΑΜ.Α.» από το 2014, παίζει τον πατέρα της Ροβέρτας (που υποδύεται ο βοηθός σκηνοθέτης της παράστασης Πάνος Ζουρνατζίδης), η οποία προξενεύεται με τον Ιάκωβο (Αιμιλιανή Αβραάμ) για λόγους οικογενειακών συμφερόντων.

Εισιτήρια: 10€, 6€ (Άνεργοι, Φοιτητές, Συνταξιούχοι), δωρεάν για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ). Τηλ. 6939 308409, 6976 623735.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass