ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ «ΑΛΚΟΟΛ» ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γεννημένος συγγραφέας ο Νίκος Μίχος

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 0:22

 

Το βιβλίο του Λαρισαίου δημοσιογράφου Νίκου Μίχου με τίτλο «Αλκοόλ» παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Μύλο του Παππά, από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Πάνο Σάπκα και τη δικηγόρο κ. Λιάνα Κέλλα. Ο αντιδήμαρχος που γνωρίζεται προσωπικά με τον συγγραφέα, αφού είναι και ο νονός του, μέσα από μια σύντομη και περιεκτική ομιλία, αναφέρθηκε στην περιγραφική δεινότητα του Νίκου Μίχου αλλά και την έξυπνη γραφή του. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου του, ο κ. Σάπκας, στάθηκε σε όλα εκείνα που ο συγγραφέας θέλει να καταδείξει με τη γραφή του όπως οι σχέσεις, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, οι φόβοι και οι ελπίδες.

«Η συνάντηση σε ένα μπαρ, είναι απλώς η αφορμή να βρεθούν οι άνθρωποι. Το αλκοόλ, η συγκολλητική ουσία. . Ο Νίκος φαίνεται πως ξέρει αυτό που έλεγε ο Σέξπιρ: Το αλκοόλ αυξάνει την επιθυμία αλλά μειώνει το αποτέλεσμα. Και το αλκοόλ μπορεί εύκολα από φάρμακο να γίνει φαρμάκι. Άλλωστε, η δόση κάνει και το φάρμακο και το δηλητήριο...»

Από τη πλευρά της η κ. Λιάνα Κέλλα εξέφρασε το θαυμασμό της για τον τρόπο που ο συγγραφέας συνδέει τα πρόσωπα μεταξύ τους και για την γλαφυρή περιγραφή ακόμα και για τα αντικείμενα ή περιστατικά που είναι επουσιώδη. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης εύκολα μπορεί να διακρίνει την βαθύτερη ανάγκη για επικοινωνία και περισσότερο ανθρώπινη επαφή, κάτι που έχει χαθεί στις μέρες μας και είναι σίγουρα πιο εύκολο να συμβεί σε ένα μπαρ, όπου η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το αλκοόλ σε προδιαθέτουν να μιλήσεις σε φίλους, σε γνωστούς, ακόμα και σε αγνώστους. «Γιατί το μπαρ είναι ένας πολυσύνθετος οργανισμός, ένα κράμα ανθρώπων με διαφορετικές ανησυχίες, επιθυμίες, επιδιώξεις, πεποιθήσεις, απωθημένα βιώματα και όνειρα. Το κάθε μπαρ έχει τη δική του ιστορία» κατέληξε η ομιλήτρια. Ο συγγραφέας του βιβλίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το αναγνωστικό κοινό και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του. Την παρουσίαση του βιβλίου συντόνιζε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γιουρμετάκης.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass