ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Εγκαινιάσθηκε δανειστική βιβλιοθήκη

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 0:42

 

Με μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση – συζήτηση για το βιβλίο εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο η δανειστική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Αγ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του 3ου Διαμερισματικού Συμβουλίου, διευθυντών σχολείων, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλέξης Μπατζανούλης ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για το δίκτυο των βιβλιοθηκών που ήδη λειτουργούν στα δύο Πολιτιστικά Κέντρα και τις Λέσχες Πολιτισμού των συνοικιών της Λάρισας.

Υπογράμμισε τη σημασία της λειτουργίας των βιβλιοθηκών στα σχολεία και πρότεινε τρόπους συνεργασίας με τις δημοτικές βιβλιοθήκες. Η κ. Βούλη Μυλωνά, εκ μέρους της ομάδας των εκπαιδευτικών που συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας για την οργάνωση των βιβλιοθηκών στις συνοικίες, επισήμανε ότι η βιβλιοθήκη είναι θέμα πολιτισμού. Τόνισε την ανάγκη να λειτουργεί στα μέτρα του ανθρώπου και να είναι προσιτή σε όλους τους δημότες.

Η εκπαιδευτικός και μελετήτρια της παιδικής λογοτεχνίας Ζωή Καλαφάτη στην ομιλία της αναφέρθηκε στους σταθερούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αναγνωστική μας συμπεριφορά, στα κίνητρα για ανάγνωση, όπως και στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας, του σχολείου και της βιβλιοθήκης στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Επέμεινε στην πολύτιμη συμβολή της ανάγνωσης στη διανοητική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου. Στη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε η έλλειψη επαρκούς πολιτικής για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας στη χώρα μας, η προτεραιότητα που δίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες στην προώθηση της αφήγησης από τη βρεφική και νηπιακή ηλικία, καθώς και ο ανθρωποπλαστικός και παρεμβατικός χαρακτήρας της λογοτεχνίας στα παγκόσμια και οικουμενικά προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνθρωπο.

Η βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου του Αγ. Γεωργίου είναι παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Διαθέτει αναγνωστήριο και δανειστικό τμήμα και είναι ανοιχτή Δευτέρα – Παρασκευή, 3 – 9 μ.μ. Λειτουργεί στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου, στη συμβολή των οδών Κάρλας και Λαζαρίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass