ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ

Το «Κίνημα Αλλαγής» νέος ισχυρός πολιτικός φορέας

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2018 16:04

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τη βεβαιότητά του ότι το «Κίνημα Αλλαγής», μέσα σε σύντομο χρόνο μετατρέπεται στον νέο ισχυρό προοδευτικό πολιτικό φορέα που αποκτά ξανά σημαντικά κοινωνικά ερείσματα και παίζει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας μας, υπογράμμισε από την Καρδίτσα ο πρώην αναπλ. υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης,

ο οποίος βρέθηκε στην πόλη προσκεκλημένος του προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου του Κινήματος, για να συμμετάσχει σε προσυνεδριακή εκδήλωση.
Ο κ. Σαχινίδης πλαισιωνόταν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ και του Ποταμιού, ενώ στο πάνελ των ομιλητών συγκαταλέγονταν ακόμη οι κ.κ. Άγγελος Τόλκας και Γεράσιμος Γεωργάτος.  Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι με το «Κίνημα Αλλαγής» ξαναμπαίνουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικής οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δικαιούνται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους.
ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS
Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να μετατρέψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο σε μηχανή λάσπης κατά πολιτικών της αντιπάλων. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών, του σκανδάλου που έχει πληρωθεί ακριβά από τους Έλληνες. Ιδιαίτερα την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ 2004-2009 η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε. Από 2,43 δισ. ευρώ ανέβηκε στα 5,1 δισ. ευρώ. Αντιθέτως, επί Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (2009 – 2010) η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε δραστικά με εξυγιαντικά μέτρα που βαρύνουν εξ ολοκλήρου τις φαρμακευτικές εταιρίες. Τα μέτρα αυτά τα πολέμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που από το 2015 που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας δεν προέβη σε καμία ενέργεια μείωσής της, παρά με πράξεις η παραλείψεις του ευνόησε τους κερδοσκόπους. Δυστυχώς η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης και καταπατά κάθε έννοια κράτους δικαίου. Το Κίνημα Αλλαγής ζητά να χυθεί παντού άπλετο φως και θα στηρίξει όλες τις ενέργειες της Δικαιοσύνης για την αναζήτηση της αλήθειας, προς κάθε κατεύθυνση».
Ο κ. Σαχινίδης σημείωσε πως το Κίνημα Αλλαγής ζητάει:
* Να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής οι τρεις «προστατευόμενοι» μάρτυρες και σε αντιπαράσταση με τα αναφερόμενα από αυτούς πρόσωπα.
* Οι Βουλευτές – ανακριτές να ενημερωθούν για το σύνολο της αλληλογραφίας και των επαφών, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των αμερικανικών υπηρεσιών
* Να σταματήσει η αντισυνταγματική εμπλοκή υπουργών και λοιπών κυβερνητικών, κομματικών και εξωθεσμικών παραγόντων στο έργο της Δικαιοσύνης».
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε ό,τι αφορά στα εθνικά θέματα, ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «κατώτερη των περιστάσεων» σε μια εποχή μάλιστα που τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι το επόμενο διάστημα.
«Η Τουρκία έχει εντείνει την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και την Κύπρο καταπατώντας τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο. Αμφισβητεί κατά τρόπο απαράδεκτο τα Ελληνικά κυρίαρχα δικαιώματα στα Ίμια. Το Κίνημα Αλλαγής επιζητεί ειρηνικές σχέσεις με τη γειτονική μας χώρα στο πλαίσιο και στη βάση των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Επιβεβαιώνει δε την ανάγκη επίλυσης του μείζονος ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Έχουμε τονίσει εξάλλου ότι θέλουμε λύση συνολική και αποτελεσματική που θα διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα. Μια Ενιαία Συνθήκη με νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης των όσων θα συμφωνηθούν. Με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αναγκαία τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών που χειρίστηκαν το θέμα, ώστε να επιβεβαιωθεί η εθνική γραμμή. Δυστυχώς δεν συγκαλείται λόγω της διγλωσσίας μεταξύ των Κυβερνητικών εταίρων και της άρνησης της Ν.Δ» υπογράμμισε ο κ. Σαχινίδης.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ «ΚΑΘΑΡΗ» ΕΞΟΔΟΣ
Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για την πορεία της οικονομίας ο κ. Σαχινίδης, χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών και λέγοντας πως η κατάστασή της δεν προεξοφλεί σε καμία περίπτωση μια «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια!
Όπως είπε, «ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «ομολόγησε» πως διαπραγματεύεται την μορφή της μεταμνημονιακής «επιτροπείας», παρόλο που νομοθέτησε προκαταβολικά τις διατάξεις για μείωση συντάξεων, αφορολόγητου και εκχώρηση του εθνικού πλούτου. Παρόλο που δεσμεύτηκε για την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και κοντά στο 2% μέχρι το 2060.
Με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ η χώρα επιστρέφει στο 2014, με επιβάρυνση 200 δισ. ευρώ για την Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον κ. Βίζερ». Ωστόσο ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε ότι η χώρα μας μπορεί να προχωρήσει δυναμικά εφόσον υπάρξει ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας, αλλαγή των στόχων για τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προοδευτικού σχεδίου ανάπτυξης που θα βασίζεται στην καταπολέμηση της ανεργίας, στη στήριξη της καταρρέουσας σήμερα μεσαίας τάξης, στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια και στην αποτελεσματικότητα των επιλεγμένων δράσεων.
Ο κ. Σαχινίδης έκλεισε δηλώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής αυτό το διάστημα, διαμορφώνει την πολιτική του πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, η οποία «θα ανοίξει νέους δρόμους για τη χώρα βγάζοντάς την από τα σημερινά αδιέξοδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass