«Οι Ηπειρώτες αντέχουμε στον χρόνο»

ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΝΙΚΗ ΧΥΤΑ

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 22:50

«Είμαι άρρηκτα δεμένη με τον τόπο μου, δεμένη με την ιστορία και τους θρύλους.

Αντλώ δύναμη για να δείξουμε πως υπάρχουμε, πως αντέχουμε μέσα στον χρόνο, πως ακόμα αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πως τα χωριά μας έχουν ανεξάντλητο πλούτο, μέλλον με προοπτική». Αυτά επισημαίνει σήμερα στην "Ε" η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Νομού Τρικάλων Νίκη Χύτα, παραχωρώντας συνέντευξη, προσθέτοντας ότι «σκέφτομαι και επιθυμώ να συγκεντρώσουμε όλους τους Ηπειρώτες της Θεσσαλίας για μια μεγάλη εκδήλωση στα Τρίκαλα».

* Μπορείτε να αναφερθείτε στις δράσεις του Συλλόγου Ηπειρωτών Τρικάλων;
- «Κυρία Κωστακοπούλου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Τρικάλων έχει να προσφέρει ένα ιδιαίτερο σημαντικό έργο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Διοργανώνει δύο εκδρομές ετησίως, παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων Ηπειρωτών, καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας, πανηγυρικό εσπερινό στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων, απογευματινό αλλά και προβολή ντοκιμαντέρ. Λειτουργούν τέσσερα χορευτικά τμήματα, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής, χοροδιδάσκαλου Δημήτρη Δημουλά».
* Τι είναι αυτό που σας έκανε να πάρετε την απόφαση να διεκδικήσετε το αξίωμα του πρόεδρου, εκτός από την καταγωγή σας, η οποία αν δεν κάνω λάθος είναι από τα χωριά του Σουλίου;
-«Είμαι άρρηκτα δεμένη με τον τόπο μου, δεμένη με την ιστορία και τους θρύλους. Αντλώ δύναμη για να δείξουμε πως υπάρχουμε, πως αντέχουμε μέσα στον χρόνο, πως ακόμα αντιστεκόμαστε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πως τα χωριά μας έχουν ανεξάντλητο πλούτο, μέλλον με προοπτική».
* Ποια είναι η σκέψη σας, όσον αφορά στα μελλοντικά σας σχέδια;
-«Σκέφτομαι και επιθυμώ να συγκεντρώσουμε όλους τους Ηπειρώτες της Θεσσαλίας για μια μεγάλη εκδήλωση στα Τρίκαλα. Όμως ο Σύλλογος δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους και δεν χρηματοδοτείται από κανέναν φορέα. Ωστόσο θα κάνουμε την προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση για να κάνουμε πράξη αυτή τη σκέψη».
* Παρά το γεγονός ότι έχετε προσφέρει πολλά, αισθάνεστε ακόμη ότι έχετε ένα βαρύ χρέος απέναντι στον τόπο σας αλλά και στους συμπατριώτες σας;
-«Βεβαίως. Παρά το γεγονός ότι έχω προσφέρει πολλά, αισθάνομαι ακόμη ότι έχω ένα βαρύ χρέος απέναντι στον τόπο μου αλλά και στους συμπατριώτες μου. Αυτό το χρέος λοιπόν προσπαθώ να το ξοφλήσω μέσα από τα ταπεινά μου λόγια, το περίσσευμα αγάπης και νοσταλγίας αλλά και με τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλω μέσα από τον Σύλλογο Ηπειρωτών νομού Τρικάλων να διατηρήσουμε όλοι μας, το παρελθόν στη μνήμη μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά και να την παραδώσουμε με αυθεντικότητα στις επόμενες γενιές».
* Και όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν;
-«Όταν οι Ηπειρώτες ανταμώνουν, τότε ξυπνάνε μνήμες και η νοσταλγία καλά κρατεί. Τότε οι αποστάσεις δεν έχουν νόημα. Η διάθεση να βρεθείς με όσους κουβαλάνε την ίδια νοσταλγία με σένα είναι μεγαλύτερη. Είναι αυτή η διάθεση που αφήνει τη στιγμή να κυλήσει, για να ξυπνήσει η ψυχή του Ηπειρώτη και μέσα από το τραγούδι και τους χορούς να αναριγήσει. Είναι ο τρόπος ο δικός μας να ανασταίνουμε την Ήπειρο μέσα μας έστω και ας βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά».

ΤΡΙΚΑΛΑ

Συνέντευξη στη Γεωργία Κωστακοπούλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass