Η Χαλκιδική στην έκθεση τουρισμού της Κωνσταντινούπολης

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 20:33 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Φεβ 2016 20:38

Η παρουσία της Χαλκιδικής στην έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης για 5η συνεχή χρονιά απέσπασε από όλους τα καλύτερα σχόλια για την αρτιότητα του περιπτέρου και συνοδεύτηκε από πολλές και εποικοδομητικές συναντήσεις, σύμφωνα με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα ήταν η θέση, ο σχεδιασμός και η χωροθέτηση του περιπτέρου των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.  Οι εκπρόσωποι του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής αλλά και των φορέων της Χαλκιδικής είχαν την δυνατότητα να βρίσκονται σε άμεση επαφή με όλους τους επισκέπτες της έκθεσης. Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος έδωσε συνέντευξη στο κανάλι (εθνικής εμβέλειας) Haber 24 και σε άλλους Τούρκους δημοσιογράφους.Τα στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν πολυάριθμες συναντήσεις με Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι τόνισαν το ενδιαφέρον τους για μονιμότερη συνεργασία. Οι σχέσεις της Τουρκικής αγοράς (τουριστικά γραφεία) με τον προορισμό έχουν πλέον ωριμάσει. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες αλλά και δημοσιογράφους με την εικόνα των πολυτελών ξενοδοχείων της Χαλκιδικής και έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πλάνο συνεργειών προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, δεδομένου ότι η τουρκική τουριστική αγορά ενδιαφέρεται άμεσα για αντίστοιχες υπηρεσίες. Εκτός από το ενδιαφέρον των Τούρκων για διακοπές πολυτελείας έντονη ήταν η αναζήτησή τους για τις εξαιρετικές ομορφιές της Χαλκιδικής, τη μοναδικότητα του τοπίου, την γαστρονομία και τους παραδοσιακούς οικισμούς της Αρναίας, της Αθύτου, της Νικήτης και του Παρθενώνα. 

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον για διακοπές 3-4 ημερών από τα τέλη Μαΐου, για διαμονή σε 3* κατηγορίας ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα καταλύματα. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης των σχέσεων με την αγορά ο Οργανισμός επισκέφθηκε την πόλη Corlu (Τσορλού) της Ανατολικής Θράκης. Στο ξενοδοχείο HILTON Garden Inn της πόλης έγιναν συναντήσεις με μια συγκροτημένη ομάδα υπεύθυνων ανάπτυξης τουρισμού και πολιτισμού της συγκεκριμένης περιφέρειας (που αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή εξερχόμενου τουρισμού προς την περιοχή μας). 

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (TURSAB) Ανατολικής Θράκης, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ραιδεστού, η εκπρόσωπος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου και άλλοι φορείς οι οποίοι διατράνωσαν το ενδιαφέρον τους για άμεση συνεργασία, με δράσεις που θα φέρουν πιο κοντά τους ξενοδόχους της Χαλκιδικής με την συγκεκριμένη αγορά (θα ακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου επιμέρους workshops) στην συγκεκριμένη πόλη. 

Η Ανατολική Θράκη είναι πολύ πιο κοντά από ότι η Κωνσταντινούπολη και δραστηριοποιούνται σε αυτή 5-6 εκατομμύρια κόσμος.Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο, τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Μπρουτζά, τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού για την Τουρκική αγορά κ. Στέφανο Χατζημανώλη, το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού και Πρόεδρο της Ένωσης Camping Χαλκιδικής, κ Αντώνη Δεληδημητρίου, τον εκπρόσωπο του Δήμου Αριστοτέλη, κ Λευτέρη Βαλσαμή, την εκπρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας κα. Μαρία Παπαδημητρίου ξενοδόχους, μέλη της Ομοσπονδίας Οικογενειακών Καταλυμάτων Χαλκιδικής και incoming τουριστικών πρακτόρων.Επόμενος σταθμός προβολής της Χαλκιδικής από τον Τουριστικό Οργανισμό, η έκθεση SALON DES VACANCES στις Βρυξέλλες στις 4-8 Φεβρουαρίου 2016.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass