ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ «ΟΡΓΩΣΑΝ» ΤΟ FACEBOOK ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η κάθοδος του... διαδικτύου

* Οι Θεσσαλοί αγρότες γέμισαν με «selfies» και βίντεο τις προσωπικές τους σελίδες

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 0:41

 

-Pou eiste; Ftasate;

* Molis mpikame Athina. Katse, anebazo fotografia

Και ξαφνικά το διαδίκτυο γέμισε τρακτέρ. Φωτογραφίες και βίντεο όλη την ημέρα ως και αργά χθες το βράδυ από χρήστες του Facebook που κατέγραφαν οι ίδιοι την πορεία τους για να τη μοιραστούν με τους «φίλους» τους. Κάποιοι ξεκίνησαν από Θεσσαλονίκη, άλλοι από την Πελοπόννησο, οι Κρητικοί πήραν το καράβι και βρέθηκαν πρώτοι. Όμως αυτοί που έκλεψαν την παράσταση δεν ήταν άλλοι από τους Θεσσαλούς που συμβολικά έβαλαν τα 17 τρακτέρ τους μέχρι και το Σύνταγμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είχαν γεμίσει με φωτογραφίες από –κυρίως νεαρούς – αγρότες που έχουν την ικανότητα να χειριστούν την τεχνολογία με μεγαλύτερη άνεση. Τραγούδια από το Youtube και συνθήματα σε σχεδιασμένα πινακάκια, είχαν επίσης την τιμητική τους και οι πρωταγωνιστές έδιναν τον ρυθμό διαδικτυακά για να πάρουν τη... σκυτάλη τα ΜΜΕ.

Στα διόδια έξω από την Αθήνα το ίδιο σκηνικό. Καπνογόνα, ελληνικές σημαίες, κόρνες και συνθήματα. Όλα σε βίντεο που μεταδίδονταν απευθείας μέσω του ίντερνετ. Τα sites τα αναπαρήγαγαν άμεσα και shares πολλαπλασιάζονταν.

Την ίδια ώρα άλλοι αγρότες ανέβαζαν και φωτογραφίες από τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις προλαβαίνοντας ακόμα και τα καλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα. Κάποιοι πιο ήσυχοι απολάμβαναν την πορεία με τα λεωφορεία και το μοιραζόταν με αναμνηστικές ομαδικές φωτογραφίες.

Οι φωτιές από το Σύνταγμα λίγο μετά τις 6 έκαιγαν και το σκηνικό επαναλαμβανόταν σπάνιο. Γύρω από τη φωτιά εκατοντάδες χέρια με ένα κινητό να απαθανατίζουν τη στιγμή. Για το αρχείο τους και για το... πιο γρήγορο post.

Τη στιγμή της εισόδου των τρακτέρ στην πρωτεύουσα, το απόλυτο ντελίριο. «Σέλφι» από τα πεζοδρόμια με φόντο τα αγροτικά μηχανήματα, δεν είχαν την ευκαιρία να ξαναβγάλουν οι Αθηναίοι και τις ανέβαζαν με μεγάλη ταχύτητα. Δεύτερη φορά αριστερά, μα πρώτη φορά... τρακτέρ.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass