ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μαθητικό συνέδριο επιστήμης και τεχνολογίας

Δημοσίευση: 26 Νοε 2015 8:36

 

Έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας τις περιλήψεις των εργασιών τους, στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας – ACSTAC 2016 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference), που θα διεξαχθεί από τις 4 έως 6 Μαρτίου 2016 στο Κολέγιο Ανατόλια.

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας οργανώνεται από το Κολέγιο Ανατόλια δίνοντας τη δυνατότητα μιας πλούσιας μαθησιακής εμπειρίας σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σκοπός του ACSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν και να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου.

Τα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011, 2012, 2013 και 2014 προσφέροντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.000 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου.

Ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να είναι και φέτος πολύ υψηλός με συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Το ACSTAC 2016 τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του CERN (European Organization for Nuclear Research) και του EPS (European Physical Society). Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστούν εργασίες σχετικές με τους επιστημονικούς τομείς της Βιολογίας, της Χημείας, της Πληροφορικής, των Μαθηματικών και της Φυσικής, όπως και διαθεματικές εργασίες που συνδυάζουν Θετικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Στη φετινή διοργάνωση κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Περικλής Μήτκας, πρύτανης του ΑΠΘ και ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT.

Επιπλέον, στο ACSTAC 2016 προγραμματίζονται παρουσιάσεις εργασιών με εκθέσεις και κατασκευές και διαγωνισμός animation με τίτλο IDEAS. Στη συγκεκριμένη ενότητα οι μαθητές καλούνται να δημιουργήσουν και να υποβάλουν μία ταινία ή κινούμενη εικόνα, για να παρουσιάσουν την εξέλιξη των ιδεών στην επιστήμη και τη συμβολή σημαντικών επιστημόνων και φιλοσόφων στην πορεία της επιστημονικής σκέψης.

Στο πλαίσιο του 5ου Μαθητικού Συνεδρίου ACSTAC το Κολέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας διοργανώνει τον 5ο Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης.

Πρόκειται για μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων, χωρίς να προϋποθέτει γνώση συγκεκριμένων θεμάτων ή να απαιτεί προετοιμασία.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος τριμελείς ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου. Η προκριματική και η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016 στο Κολέγιο Ανατόλια και στο ΝΟΗΣΙΣ και η τελική στις 6 Μαρτίου στο Κολλέγιο Ανατόλια κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ACSTAC.

Ο Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα της Καγκουρό Ελλάς η οποία εκπροσωπεί και διενεργεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό». Για τους προκριματικούς γύρους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στη διεύθυνση http://goo.gl/forms/T56UTBmXGo.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass