ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Η ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Μην στέλνετε άρρωστα τα παιδιά στο σχολείο

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 0:11

 

Έκκληση στους γονείς να μην στέλνουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο αλλά να τα κρατούν στο σπίτι μέχρι η ίωση να κάνει τον κύκλο της, απευθύνει μέσω της «Ε», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, παιδίατρος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος επισημαίνει ότι η τρέχουσα και οι επόμενες εβδομάδες του Φεβρουαρίου αποτελούν το διάστημα κορύφωσης της φετινής εποχιακής γρίπης, οπότε είναι φυσιολογικό τα σχετικά κρούσματα να είναι αυξημένα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο ιός της γρίπης παρουσιάζεται πιο επιθετικός φέτος και τα κρούσματα είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα των δύο προηγούμενων ετών το ίδιο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΙΣΛ τονίζει χαρακτηριστικά ότι «βρεθήκαμε παντελώς ανέτοιμοι φέτος να αντιμετωπίσουμε τον ιό της γρίπης. Από τη μία, οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου δεν είχαν φροντίσει έγκαιρα να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα το 95 % όσων μέχρι σήμερα κατέληξαν να είναι ανεμβολίαστοι και από την άλλη, το υπουργείο δεν φρόντισε να κρατήσει ανοιχτά πολλά κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι συμβάσεις του αντίστοιχου προσωπικού έληξαν από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν προέκυψε πολύμηνη αλλά ολιγοήμερη ανανέωσή τους, δεν έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι νέες προσλήψεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμα και σήμερα κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού, 51 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Κάποιοι ασθενείς, μάλιστα, έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν πρόλαβαν να μπουν στις ΜΕΘ, καθώς τα μισά περίπου κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καλύπτονται από ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές της γρίπης».

Ο κ. Γιαννακόπουλος, απευθύνει παράλληλα έκκληση προς όσους συμπολίτες ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, γιατί υπάρχουν ακόμα περιθώρια να θωρακιστούν απέναντι στη γρίπη.

Έκκληση απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και προς τους γονείς να μην στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο άρρωστο.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία λειτουργούν και κλείνουν μόνο μετά από σχετική οδηγία των υπηρεσιών υγείας, αν παρατηρηθεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων.

Σημαντικό είναι παράλληλα, τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες, εντός του πρώτου 48ωρου από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, να συμβουλευτούν τον παιδίατρο ή τον οικογενειακό τους γιατρό ώστε να λάβουν την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, καθώς αυτή καθίσταται αναποτελεσματική μετά τις δύο πρώτες μέρες.

Εκείνο στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, επειδή κάποιες φορές τα συμπτώματα μιας πιθανής γρίπης αποκρύπτουν άλλες ασθένειες, όπως μηνιγγίτιδες ή εγκεφαλίτιδες που μπορεί να αποβούν και θανατηφόρες, οι ασθενείς δεν θα πρέπει να παίρνουν αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε ότι η περίοδος κορύφωσης της γρίπης θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει η ύφεση η οποία θα διαρκέσει ολόκληρο τον Μάρτιο.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass