ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΗΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

«Εκκίνηση» για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ

* Προσλαμβάνονται 2 γιατροί και 12 νοσηλευτές με διετή σύμβαση μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ * «Ριγμένη» η ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 0:24

 

Ένα σημαντικό για την πόλη και όχι μόνο έργο, για το οποίο εργάστηκαν επί πολλά χρόνια με επιμονή και υπομονή σειρά παραγόντων της περιοχής, πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες και εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αναμένεται επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά, ξεκινώντας τη λειτουργία της από τον επόμενο μήνα.

Όπως είναι γνωστό, η μονάδα είναι έτοιμη να λειτουργήσει, εφοδιασμένη με υπερσύγχρονο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, εδώ και αρκετούς μήνες και χρειαζόταν απλά η πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για την τελευταία διαδικασία, το νερό μπήκε πλέον στο αυλάκι, καθώς αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ η προκήρυξη για την πρόσληψη 2 γιατρών και 12 νοσηλευτών, με διετείς συμβάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας – η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους λήγει την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 – θα είναι δυνατή η λειτουργία και των 8 κρεβατιών της ΜΑΦ, εντός του επόμενου μήνα.

Επισημαίνεται ότι η είδηση της λειτουργίας της ΜΑΦ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, έρχεται τη στιγμή που η ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο λειτουργεί σε κατάσταση ασφυξίας, καθώς είναι υπερπλήρης και δεν υπάρχουν κρεβάτια για όποια ανάγκη παραστεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Η πρόσληψη των συγκεκριμένων 14 γιατρών και νοσηλευτών είναι τμήμα της προκήρυξης συνολικά 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «η διαδικασία κατανομής των θέσεων ανά νοσοκομείο έγινε με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τα στοιχεία των κενών θέσεων στις ΜΕΘ όλης της χώρας και τις προτεραιότητες που έθεσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Η αξιολόγηση των συμμετεχόντων στην προκήρυξη θα γίνει με κριτήρια ΑΣΕΠ ενώ για πρώτη φορά συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

Υπογραμμίζεται ότι στους γιατρούς και τους νοσηλευτές των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το περασμένο φθινόπωρο, δόθηκε δυνατότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους με δελτίο παροχής υπηρεσιών μέχρι την προκήρυξη στην οποία τώρα μπορούν να συμμετέχουν και να διεκδικήσουν θέση με το επιπλέον πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας που διαθέτουν.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η διαφάνεια, η αξιοκρατία αλλά και η ταχύτατη κάλυψη των κενών με έμπειρο προσωπικό.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις παραπάνω προσλήψεις είναι να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ- ΜΑΦ- ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία, να ανακτηθούν κρεβάτια που την προηγούμενη περίοδο είχαν σταματήσει να λειτουργούν, ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν νέες κλίνες, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Τέλος, σημειώνεται ότι από την πρώτη δέσμη των 985 προλήψεων σε μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αναρτήθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τον ΑΣΕΠ τα προσωρινά αποτελέσματα για τις ειδικότητες ΥΕ (101 θέσεις) και ΠΕ (125 θέσεις).

Οι διορισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει αφού για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, ο νόμος επιτρέπει την πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες. Τις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί η κατανομή και των υπολοίπων 759 θέσεων και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη δέσμη προσλήψεων (2.440 θέσεις)».

«ΡΙΓΜΕΝΗ» Η ΜΕΘ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι από τη συγκεκριμένη προκήρυξη θέσεων και την αντίστοιχη κατανομή στις ΜΕΘ όλης της χώρας, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς για τη ΜΕΘ του ιδρύματος κατανεμήθηκαν μόλις … 2 νοσηλευτές!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά 8 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΛ, γιατί με τους δύο νέους νοσηλευτές δεν καλύπτεται καν ο απαιτούμενος αριθμός του προσωπικού για τα 12 κρεβάτια που είναι σήμερα σε λειτουργία.

Όπως άλλωστε αποδεικνύεται από την κατανομή των θέσεων ανά την επικράτεια αλλά και την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ας ελπίσουμε ότι η αδικία θα αποκατασταθεί με την αναμενόμενη κατανομή των υπόλοιπων 759 προσλήψεων που προορίζονται για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass