"Καρδιακή Ανακοπή": Μπορεί να συμβεί κοντά μας, μπορεί να σωθεί μόνο από μας

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2016 11:44

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, το Αιμοδυναμικό τμήμα Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Lariboisière Paris (Université Paris 7) και την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ) διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11πμ, στο ¨Χατζηγιάννειο¨ Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, με θέμα: "Καρδιακή Ανακοπή – μπορεί να συμβεί κοντά μας, μπορεί να σωθεί μόνο από μας".
Η καρδιακή ανακοπή συμβαίνει σχετικά συχνά, σε χρόνο και χώρο που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Με δεδομένο ότι 1-2 λεπτά μετά από το «σταμάτημα της καρδιάς» προκαλούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο ενώ λίγα λεπτά αργότερα είναι αδύνατο να επανέλθει η κυκλοφορία και να διατηρηθεί η ζωή, κανένα Σύστημα Υγείας δεν μπορεί να φτάσει δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη στο σωστό χρόνο. Η σωτηρία λοιπόν κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή εξαρτάται σχεδόν πάντα από όποιον τυχαία βρεθεί δίπλα του.
Ο Δήμος Λαρισαίων, με την πολύτιμη στήριξη του Λαρισαίου καρδιολόγου Γ.Σιδέρη που ζει και εργάζεται στο Παρίσι και της ΕΕΕΠΦ, ξεκινάει με την εκδήλωση αυτή μια καμπάνια για την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση των κατοίκων της πόλης με προτεραιότητα όσους εργάζονται σε χώρους συγκέντρωσης πολλών ανθρώπων (εκπαιδευτικούς, γυμναστές-προπονητές, δημοτικούς υπαλλήλους), ενώ σύντομα θα εξοπλίσει με αυτόματους απινιδωτές τα δημοτικά κτίρια και τους χώρους άθλησης.

Πρόγραμμα
11:00  Αντιμετώπιση της Καρδιακής Ανακοπής στο Παρίσι το 2016
Σιδέρης Γιώργος, MD, PhD, Αναπληρωτής καθηγητής,  Επεμβατικός καρδιολόγος, υπεύθυνος αιμοδυναμικού τμήματος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Lariboisière Paris (Université Paris 7), Πρόεδρος Ένωσης επεμβατικών καρδιολόγων Πανεπιστημιακών νοσοκομείων Παρισίου.

11:20  Καρδιακή Ανακοπή- Μια συνεχιζόμενη πρόκληση για την δημόσια υγεία
Μαγκούτης Νίκος, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Lariboisière Paris, Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

11:40   Επίδειξη τεχνικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης
Μίγκας Αντώνης, Νοσηλευτής Τρίκαλα, Εκπαιδευτής BLS/AED ERC

12:00  Επίδειξη χρήσης Αυτόματου εξωτερικού Απινιδωτή"
Τσιγκαρίδα Έφη, Νοσηλεύτρια ΓΝ Καρδίτσας, Εκπαιδεύτρια BLS/AED ERC, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

12:20  Εκπαίδευση των μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση:
Η σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Πολύζου Ελένη, Ιατρός Αναισθησιολόγος Διευθύντρια ΕΣΥ ΓΝ Τρικάλων, Επίτιμη Διδάσκουσα ΣΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , Μέλος ΔΣ ΕΕΕΠΦ, Διευθύντρια Σεμιναρίων BLS/AED ERC

12:40  Παρουσίαση πραγματικής περίπτωσης καρδιακής ανακοπής στη Λάρισα τον Οκτώβριο του 2015
Μπαμπαλής Δημήτρης, Ιατρός Παθολόγος-Εντατικολόγος ΜΕΘ Γ.Ν.Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass