Εγκαινιάστηκε αλλά… θα λειτουργήσει τον Ιούνιο!

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 16:50

 

Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη

Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο κτίριο εμβαδού 1.600 τ.μ. της Ψυχιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το έργο ήταν συνολικού προϋπολογισμού 3.205.429,00 ευρώ με πόρους από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Της τελετής των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Βράντζα, Σπύρος Λάππας, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η εκτελούσα χρέη Διοικητού στο Νοσοκομείο ιατρός κα Αικατερίνη Γραββάνη, εκπρόσωποι της Διοίκησης, της Νοσηλευτικής, της τεχνικής Υπηρεσίας και του Συλλόγου εργαζομένων.

Σε ότι αφορά στη λειτουργία της Κλινικής, οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες καθώς δεν έχει προσληφθεί ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό!

Ο κ. Αγοραστός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε» παρέπεμψε το ζήτημα στο Υπουργείο Υγείας και στην Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αφήνοντας αιχμές για την καθυστέρηση που υπάρχει.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ που παρευρέθηκε στα εγκαίνια, κ. Νέστορας Αντωνίου σε δηλώσεις του επισήμανε πως έγινε ήδη προγραμματισμός για την πρόσληψη τριών ψυχιάτρων, αλλά και νοσηλευτών, προκειμένου τον ερχόμενο Ιούνιο να ξεκινήσει κανονικά την λειτουργία της η Κλινική. Επίσης τόνισε ότι η Ψυχιατρική Κλινική στην Καρδίτσα μπορεί να έχει βασικό ρόλο στην εφαρμογή του σχεδιασμού του Υπουργείου για την αποασυλοποίηση.

Δηλώσεις έκανε και ο κ. Τσιάκος τονίζοντας ότι η Κλινική θα συμβάλλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση του συστήματος παροχής ψυχιατρικής βοήθειας και ιατρικών υπηρεσιών στη Θεσσαλία. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωσή της και υπογράμμισε πως θα ασκηθούν έντονες πιέσεις στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την στελέχωση με γιατρούς και το απαραίτητο προσωπικό.

Μετά το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του διώροφου κτιρίου της Κλινικής. Στο ισόγειο θα λειτουργήσει το διοικητικό τμήμα και στον όροφο θα φιλοξενούνται οι ασθενείς. Να σημειωθεί ότι τα δωμάτια είναι άδεια, αφού δεν έγινε ακόμη η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Μπαίνοντας στην Κλινική ο κ. Αγοραστός αποκάλυψε πινακίδα με τα στοιχεία του έργου και αναφορά στην επί θητείας του κατασκευή της.

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το κτίριο που ανεγέρθηκε βρίσκεται στο πίσω μέρος του βασικού κτιριακού συγκροτήματος, είναι διώροφο με υπόγειο και έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 1600 μ2. Πρόκειται να λειτουργήσει αυτόνομα και μόνο τα τακτικά ψυχιατρικά εξωτερικά ιατρεία θα λειτουργούν στους χώρους των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας,

ώστε να εξυπηρετούνται τα μικτά περιστατικά και τα περιστατικά συννοσηρότητας. Για το σκοπό αυτό έγινε σύνδεση και υπάρχει πρόσβαση στο νέο κτίριο από τον κορμό του Νοσοκομείου με κλειστό διάδρομο στον όροφο του κτιρίου.

Το κτίριο περιλαμβάνει:

- Έξι γραφεία διεύθυνσης

- Πέντε γραφεία επιστημονικού προσωπικού

- Οκτώ δίκλινα και εννέα μονόκλινα δωμάτια

- Χώρο συνάθροισης – ψυχαγωγίας

- Χώρο ομαδικής θεραπείας

- Χώρο ομαδικών δραστηριοτήτων

- Έξι εξεταστήρια ασθενών

- Χώρους αναμονής και κεντρικών λειτουργιών

- Νοσοκομείο ημέρας

- Χώρους καθαριότητας, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο και αποθήκη καυσίμων στο υπόγειο. WC

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass