ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2016 8:15

3ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3o Σεμινάριο Κλινικής Ανατομίας Ώμου, το οποίο διεξήχθη Παρασκευή και Σάββατο 29-30/1/16 στην Ιατρική Σχολήτης πόλης μας υπό την επίβλεψη του ΚαθηγητήΑνατομίας,κ. Δημητρίου Αρβανίτη και υπεύθυνο διοργάνωσης τον Επίκουρο Καθηγητή, κ. Αριστείδη Ζιμπή.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των συμμετεχόντων Ορθοπαιδικών, Ακτινολόγων, αλλά και Ρευματολόγων που επισκέφτηκαν τη Λάρισα ερχόμενοι από την Κέρκυρα έως και την Κρήτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που ταξίδεψαν για το σεμινάριο από τη Κύπρο, τη Γερμανία, την Αγγλία και το Βέλγιο. Έχοντας από μήνες κατοχυρώσει μια από τις περιορισμένες θέσεις του εκπαιδευτικού σεμιναρίου κατέκλυσαν το αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής, αψηφώντας τις δύσκολες συνθήκες μετακίνησης λόγω της αποκλεισμένης από τους αγρότες εθνικής οδού.

Διακεκριμένοι ομιλητές μαγνήτισαν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ ιδιαίτερο ενθουσιασμό προκάλεσε στους εκπαιδευόμενους η δεύτερη ημέρα λόγω της πρακτικής άσκησης στα πτωματικά παρασκευάσματα και στην υπερηχοτομογραφία του ώμου. Επιπροσθέτως αξίζει να επισημανθεί ότι στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης έγινε επίδειξη των δυνατοτήτων της επεμβατικής υπερηχοτομογραφίας από τον Καθηγητή Ακτινολογίας κ. Καραντάνα σε εθελοντές ασθενείς.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, αλλά και εκπαιδευτές ολοκλήρωσαν το σεμινάριο με τις καλύτερες εντυπώσεις και εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον για αντίστοιχες μελλοντικές επιστημονικές συναντήσεις. Το Σεμινάριο Κλινικής Ανατομίας του Ώμου έχει γίνει πλέον θεσμός -και σε συνδυασμό με ένα πλήθος διοργανώσεων που πραγματοποιούνται πλέον στους χώρους του υπερσύγχρονου ανατομείου- αναδεικνύουν στην επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό τόσο την ιατρική σχολή, όσο και την πόλη μας.

Εκλογή του Αναπλ. Καθηγητή κ. Δ. Ζαχαρούλη ως Προέδρου της Εταιρείας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικής Χειρουργικής

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Τμήμα Ιατρικής του Π.Θ η εκλογή του καταξιωμένου Αν. Καθηγητή Χειρουργικής κ. Δημητρίου Χ. Ζαχαρούλη, στη θέση του Προέδρου της Εταιρείας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας και Μεταβολικής Χειρουργικής με διεθνή εμβέλεια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Α. Βλάχου

(τηλ. 2410-685591 e-mail avlachou@uth.gr) ή να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα (www.med.uth.gr), το (@meduth) & το (facebook.com/meduth)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass