ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Έργα για την υγεία χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 0:35

 

Με κύριο μέλημα την παροχή δημόσιας υγείας στην Περιφέρεια, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ετοιμάζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας να προχωρήσει στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

Τα παραπάνω τόνισε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος προήδρευσε τεχνικής σύσκεψης για τα έργα υγείας στην Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου και εκπρόσωποι των διοικήσεων των πέντε νοσοκομείων της Θεσσαλίας. Συμμετείχε επίσης άτυπα καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για την τοποθέτησή του, ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος.

Ο κ. Αγοραστός έκανε μια σύντομη αποτίμηση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια ως Διαχειριστική Αρχή ενέταξε όλες τις προτάσεις των νοσοκομείων – 43 έργα συνολικά -, υπέγραψε 24 συμβάσεις και ολοκληρώθηκαν έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, από τα 33 που υπήρχαν στο πρόγραμμα.

Ο προϋπολογισμός της νέας Προγραμματικής Περιόδου για την υγεία έχει προβλέψει το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας βρίσκεται ήδη στον αέρα η πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο στο νέο ΕΣΠΑ για την υγεία.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προηγηθούν οι σχετικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων, οι οποίες θα αφορούν σε απολύτως ώριμα έργα (να διαθέτουν πλήρες Τεχνικό Δελτίο, κλπ.), τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να επικυρωθεί ότι βρίσκονται εντός του εθνικού σχεδιασμού υγείας.

Τις προτάσεις κάθε νοσοκομείου θα συγκεντρώσει η 5η ΥΠΕ, η οποία και θα τις αποστείλει στο υπουργείο Υγείας.

Αμέσως μετά, είναι απαραίτητη η έγκριση σκοπιμότητας κάθε έργου από το υπουργείο, ώστε να επιστραφούν τα στοιχεία στη Διαχειριστική Αρχή που θα εντάξει το έργο και θα προχωρήσει στη συμβασιοποίησή του.  

Στη χθεσινή τεχνική σύσκεψη συζητήθηκε και η διαδικασία κλεισίματος του προηγούμενου ΕΣΠΑ, με αντικείμενο μια σειρά από έργα που τελικά απεντάχθηκαν λόγω μηδενικής απόδοσης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass