Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορέας ποιότητας η καινοτομία στις υπηρεσίες υγείας

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2016 11:48

Η καινοτομία στις υπηρεσίες υγείας, με επίκεντρο τον ασθενή, είναι το θέμα της 3ης κατά σειρά διημερίδας που ξεκίνησε χθες στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την οποία διοργανώνει η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλων της ΜΕΘ.

Φιλοδοξία των οργανωτών της διημερίδας, του συντονιστή διευθυντή της ΜΕΘ και διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, Απόστολου Κομνού και του υποδιευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, Χαρίλαου Αποστολίδη, είναι να αποτελέσει συνέχεια με τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των προηγούμενων επιτυχημένων διημερίδων, με ευρύ διεπιστημονικό ενδιαφέρον στο πρόγραμμά της, ώστε να ανοίξει ο διάλογος που θα εστιάσει στα τελευταία καινοτόμα επιστημονικά επιτεύγματα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής έναρξης της διημερίδας, ο κ. Κομνός ευχαρίστησε τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Νέστορα Αντωνίου, τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τον πρώην διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας, Κώστα Καραμπάτσα για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επικείμενη επιτέλους λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας στο Γενικό Νοσοκομείο.

Από την πλευρά του, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Νέστορας Αντωνίου ευχήθηκε ο τρόπος λειτουργίας της ΜΕΘ στο ΓΝΛ να αποτελέσει το έναυσμα ώστε να προχωρήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με την υγεία φορείς σε μια υπέρβαση, με επίκεντρο τον ασθενή και την ίδια την κοινωνία.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το σημείο του σύντομου χαιρετισμού του κ. Αντωνίου που αφορά στην ανάγκη απογαλακτισμού του ΓΝΛ από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου, οι διαδικασίες για τον οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως τόνισε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο νέος διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ομιλητής επιπλέον σε ένα από τα στρογγυλά τραπέζια της διημερίδας, Παναγιώτης Νάνος. Ο κ. Νανός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά επίκαιρο το θέμα της διημερίδας, καθώς η καινοτομία φέρνει ποιότητα και οικονομία σε μια περίοδο που οι πόροι είναι λειψοί και απαιτούν αναπροσαρμογή της στρατηγικής. Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ως διοικητής θα σταθεί αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τις προτάσεις και τα συμπεράσματά τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λάρισας, ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπαμπαλής ως εκπρόσωπος του δημάρχου Λάρισας, ο καθηγητής Λάζαρος Σακκάς, διευθυντής της πανεπιστημιακής ρευματολογικής κλινικής και κλινικής ανοσολογίας, ως εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην διοικητές των νοσοκομείων της Λάρισας, Κώστας Καραμπάτσας και Θανάσης Μητσιός.

Μενέλαος Κατσαμπέλας