ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Το κάπνισμα σκοτώνει 60.000 ανθρώπους κάθε χρόνο

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 22:00
           

Περίπου 60.000 άνθρωποι, εκ των οποίων 1.500-3.000 είναι παθητικοί καπνιστές, πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ισπανία από ασθένειες που συνδέονται με το κάπνισμα, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα αυτή της Ισπανικής Επιστημονικής Εταιρείας Μελετών για το Αλκοόλ, τον Αλκοολισμό και άλλους Εθισμούς (Socidrogalcohol) ανακοινώθηκε με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καπνίσματος.

Η μελέτη δείχνει ότι το 23,9% των Ισπανών είναι καπνιστές και η χώρα έχει το ένατο υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής της Socidrogalcohol Ενρίκε Οτσόα δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση RTVE ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η τάση εισαγωγής των ουδέτερων πακέτων τσιγάρων, της αύξησης της τιμής και του περιορισμού του δημόσιου χώρου όπου οι άνθρωποι επιτρέπεται να καπνίζουν, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών στη χώρα.

"Έχουμε προοδεύσει πολύ με τη νομοθεσία από το 2011 αλλά είναι προφανές ότι μπορούμε και να πρέπει να προχωρήσουμε περισσότερο", είπε.

Στο μεταξύ, η Ισπανική Ένωση Γιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Semergen) εξήγησε ότι ο περιορισμός της διαφήμισης και των χορηγιών διαφόρων εκδηλώσεων από καπνοβιομηχανίες θα οδηγήσει σε μείωση της χρήσης του καπνού κατά 7%.

Ο καπνός συνιστά την κυριότερη αιτία θανάτου που θα μπορούσε να αποφευχθεί παγκοσμίως. Σύμφωνα με την Ισπανική Αντικαρκινική Ομοσπονδία (SEOM) το κάπνισμα συνδέεται με το 16-40% όλων των κρουσμάτων καρκίνου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass