ΟΙ ΘΕΡΙΑΚΛΗΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ, ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ, ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ

Φωτογραφίες που σοκάρουν, καπνιστές που επιμένουν

* Τι σκαρφίστηκαν περιπτερούχοι για να μην μειωθούν οι πωλήσεις * Φόβοι για αύξηση τιμής

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2016 13:05

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Κυκλοφορούν ήδη στα περίπτερα τα νέα πακέτα τσιγάρων που έχουν πάνω τους σκληρές εικόνες για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Το μήνυμα ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, καταστρέφει τους πνεύμονες, προκαλεί εγκεφαλικά επεισόδια, στένωση και απόφραξη των αρτηριών και αρκετά άλλα, δεν αποτελεί απλά μια λεκτική προειδοποίηση, αλλά συνοδεύεται με φωτογραφίες, ιδιαίτερα σοκαριστικές.

Σοκαριστικές που όμως δεν φαίνεται να ενοχλούν τους θεριακλήδες του τσιγάρου αλλά ούτε και να ανησυχούν τους περιπτερούχους για ενδεχόμενη μείωση των κερδών τους, αφού οι φωτογραφίες και οι λεκτικές προειδοποιήσεις μάλλον περνούν απαρατήρητες. Εξάλλου, τα περίπτερα έχουν μπροστά τους την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής των τσιγάρων και τη βαριά φορολογία να τους απειλεί με λουκέτο, οπότε το θέμα των φωτογραφιών μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για εκείνους.

Ο Δημήτρης Γκέκας, ιδιοκτήτης περιπτέρου σε κεντρικό σημείο της Λάρισας σχολιάζει στην «Ε.τ.Δ.» ότι τα νέα πακέτα τσιγάρων δεν αντιμετωπίζονται με δυσαρέσκεια. Κάποια σχόλια αποστροφής ίσως για κάποιες εικόνες όπως π.χ. ενός μωρού που έχει στο στόμα του πιπίλα τσιγάρο, λίγο μαύρο χιούμορ και μέχρι εκεί. «Μέχρι τώρα δεν συνάντησα κάποιον καπνιστή που να ενοχλήθηκε από τη νέα εμφάνιση των τσιγάρων. Βέβαια, ακόμη είναι νωρίς διότι ελάχιστες μάρκες έχουν αλλάξει τα πακέτα τους (Marlboro, LM κ.λ.π) καθώς οι υπόλοιπες εταιρίες φρόντισαν να κάνουν στοκ και έτσι αναμένεται με τη νέα χρονιά να αλλάξουν τα πακέτα τους. Ακόμη όμως και για αυτούς που μπορεί να αισθανθούν άβολα κρατώντας ένα τέτοιο πακέτο, λύση υπάρχει. Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι που προμηθεύτηκαν θήκες και τις πωλούν».

Στο ερώτημα αν ως επαγγελματίας φοβήθηκε ότι οι αποκρουστικές φωτογραφίες που βάσει της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να καλύπτουν το 65% της επιφάνειας των τσιγάρων, θα μειώσουν τις πωλήσεις απαντά «Ούτε για μια στιγμή. Τα επόμενα είναι που με φοβίζουν. Η αύξηση της τιμής των τσιγάρων και η πολύ βαριά φορολογία μας. Λίγα είναι τα περίπτερα που θα αντέξουν και τη νέα χρονιά. Κυρίως αυτά που βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία. Πολλού συνάδελφοι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο». Εν τω μεταξύ, ο κ. Γκέκας εκτιμά ότι πολύ σύντομα με την αύξηση της τιμής των τσιγάρων θα έχουμε και έκρηξη του φαινομένου του λαθρεμπορίου με ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass