ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ «ΠΟΤΑΜΙΟΥ»:

Ταλαιπωρία των Ατόμων με Αναπηρία από τη φορολογική διοίκηση

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2016 8:15



Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρία στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών τους δηλώσεων, λόγω καθυστερήσεων στην επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους, γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και ασαφειών της φορολογικής νομοθεσίας επισημαίνουν οι βουλευτές του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης) και Κωνσταντίνος Μπαργιώτας (Λάρισας).
Ειδικότερα υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι καλούνται να αποδεικνύουν ξανά και ξανά την αναπηρία τους στις φορολογικές αρχές, παρά το γεγονός ότι μπορεί να διαθέτουν πρόσφατες αποφάσεις του ΚΕΠΑ, γιατί δεν έχουν ενημερωθεί εγκαίρως ή ορθά τα σχετικά αρχεία.
Τίθεται ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων του κάθε φορολογούμενου, δεδομένου ότι την εφορία αφορά αποκλειστικά και μόνο το ποσοστό της αναπηρίας και όχι η υποκείμενη πάθηση.
Δεν έχει εκδοθεί απόφαση της ΓΓΔΕ ή εγκύκλιος για το τρέχον φορολογικό έτος που να ορίζει τα δικαιολογητικά πιστοποίησης της αναπηρίας σε ποσοστό τουλάχιστον 80% για την εφαρμογή των σχετικών φοροαπαλλαγών.
Εξακολουθούν να διαπιστώνονται λάθη στην καταχώριση των επιδομάτων στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης ενώ δεν έχει λυθεί με σαφή και οριστικό τρόπο το ζήτημα της φορολόγησης των επιδομάτων πρόνοιας και αναπηρίας και του διαχωρισμού τους από το εισόδημα».
Οι βουλευτές ρωτούν πού οφείλονται τα παραπάνω προβλήματα και αν τα αρμόδια υπουργεία εξετάζουν μέτρα βελτίωσης του συστήματος καθώς και ένα γενικότερο εξορθολογισμό της φορολογικής αντιμετώπισης επιδομάτων πρόνοιας και αναπηρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass