ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Γ. Λαμπρούλης για τα νοσοκομεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2016 16:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Αυγ 2016 16:09

Κλιμάκιο της Τομεακής  Οργάνωσης Λάρισας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο  Λαμπρούλη επισκέφθηκε τον διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας Παν. Νάνο, στην όποια παραβρέθηκε και υποδιοικητής αρμόδιος για το  Γ.Ν.Λ. Δημ. Λιόλιος, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα των δυο νοσοκομείων.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ «από την ενημέρωση προκύπτει ότι είναι οξυμένο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες και τις ειδικότητες. Ιδιαίτερα  αυτό των γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων. Λείπουν  πάνω από 120 νοσηλευτές 45 γιατροί, αρκετοί τραυματιοφορείς , βοηθοί θαλάμων, τεχνιτών, κλπ.   Γεγονός που έχει ως βασική συνέπεια τη  μη λειτουργία χειρουργικών κρεβατιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λίστες αναμονής για πολλούς μήνες που οδηγούν τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία ξοδεύοντας τεράστια ποσά. Συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι και η  μεγάλη υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ., η   υπολειτουργία ακόμα και το κλείσιμο  μια σειράς κλινικών και τμημάτων. Τα μεγάλα προβλήματα  και οι ελλείψεις είναι το αποτέλεσμα  της κάθε χρόνο περικοπής των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για  τα νοσοκομεία και την υγεία. Όλα αυτά αποβαίνουν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν με την ασκούμενη πολιτική από όλες  τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα αλλά και από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πολιτική που  βλέπει   τα νοσοκομεία ως επιχειρήσεις και την υγεία ως εμπόρευμα». 

 Στη συνάντηση επισημάνθηκε ότι «πολλά από αυτά τα προβλήματα θα αναδειχθούν από το ΚΚΕ και στο Κοινοβούλιο, όπως γίνεται και μέχρι σήμερα, αλλά κύριος θα είναι στην πρώτη γραμμή του καθημερινού αγώνα με βασικό αίτημα και σύνθημα δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία».     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass