ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ "ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ"

Αστυνομικοί σε ρόλο συνοδών ψυχικά ασθενών

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2016 23:14
Φωτό αρχείου Φωτό αρχείου

Ελλειψη υποδομών και "κακώς κείμενα" στο σύστημα διαχείρισης καταστάσεων και ιατρικής βοήθειας των ψυχικά ασθενών, στη χώρα μας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ν. Αττικής, αναφέροντας τα εξής: "Με αφορμή τη μεταφορά ασθενούς για εξέταση, με περιπολικό της αστυνομίας, από τα Τρίκαλα προς το ΨΝΑ “ΔΑΦΝΙ”, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά από επικοινωνία με το ΕΚΕΠΥ, ανακύπτουν για ακόμη μία φορά τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της χώρας, στα οποία τόσο οι εισαγγελικές αρχές, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αδυνατούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά.

Αποτέλεσμα, δυστυχώς είναι η επιδείνωση της υγείας των ασθενών, ο στιγματισμός τους, η αποκοπή τους από την οικογένεια και η καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα, γυναίκα ασθενής, μετά από εισαγγελική εντολή, διέσχισε τη μισή Ελλάδα μέσα σε περιπολικό, συνοδευόμενη από αστυνομικούς, ως κοινή εγκληματίας, με τη δικαιολογία έλλειψης κατάλληλης υπηρεσίας ψυχικής υγείας, ικανής να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, στον τόπο κατοικίας της, αλλά και στους κοντινούς νομούς.

Η συγκεκριμένη ασθενής νοσηλεύεται από την Τρίτη (μέρα μη εφημερίας) ως 43η ασθενής, σε ράντζο, σε νοσηλευτικό τμήμα με δυνατότητα εξυπηρέτησης μόνο 25 ασθενών.

Κρίθηκε δηλαδή, ως μοναδική λύση, το τονίζουμε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, η νοσηλεία της σε ένα ράντζο, σε μία κλινική, στην οποία θα έπρεπε να νοσηλεύονται 25 ασθενείς και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43. Και όλα αυτά, 350 χιλιόμετρα περίπου μακριά από τον τόπο κατοικίας της και τους συγγενείς της.

Αντί λοιπόν, η ασθενής να μεταφερθεί με το κατάλληλο ασθενοφόρο και με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένου επιστημονικού προσωπικού, στην πλησιέστερη υπηρεσία ψυχικής υγείας της περιοχής της, για εξέταση και νοσηλεία, με την υπογραφή του εισαγγελέα μεταφέρθηκε με περιπολικό, και όχι με ασθενοφόρο στην Αθήνα.

Τελικά το παράλογο έχει νόημα να αναζητηθεί και κάπου αλλού, εκτός ψυχιατρείου".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass