ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Πρόσκαιρη η έλλειψη, θα αντιμετωπιστεί το θέμα

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2016 14:20

Πρόσκαιρη χαρακτηρίζει ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος, την έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο ΓΝΛ, επισημαίνοντας ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μέσω δέσμευσης πίστωσης τις επόμενες μέρες.

Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα της «Ε», ο κ. Νάνος έδωσε χθες εξηγήσεις για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, της 5ης ΥΠΕ, γιατροί και φαρμακοποιοί, προσπαθούν να βρουν λύση.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του διοικητή των νοσοκομείων έχει ως εξής:

«Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων για την πρόσκαιρη έλλειψη ογκολογικών φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας η πραγματικότητα έχει ως εξής:

Πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα.

Οι υπόλοιποι ασθενείς συνέχισαν κανονικά τις χημειοθεραπείες τους. Ιατροί, φαρμακοποιοί και διοικήσεις των Νοσοκομείων της Λάρισας και της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, προσπαθούν να βρουν λύση για την πρόσκαιρη αυτή έλλειψη και ήδη έχει γίνει δέσμευση πίστωσης για τις επόμενες μέρες, ενώ με την τροποποίηση του προϋπολογισμού που είναι προς έγκριση, θα αντιμετωπιστεί το θέμα».

Αξίζει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή των διοικητών των πέντε νοσοκομείων της Θεσσαλίας, συζητήθηκε και το συγκεκριμένο θέμα, καθώς έλλειψη κονδυλίων και συνεπακόλουθα φαρμάκων, μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – όπου το πρόβλημα ανέκυψε και αντιμετωπίστηκε προ διμήνου – παρατηρείται και στα γενικά νοσοκομεία της περιοχής.

Μιλώντας στην «Ε», ο κ. Νάνος ανέφερε ότι αναμένεται τις επόμενες μέρες η απαραίτητη έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που θα λύσουν το πρόβλημα, ώστε κανείς ασθενής – όχι μόνο οι καρκινοπαθείς – να μην στερηθεί το φάρμακό του.

Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα παρουσιάστηκε φέτος, καθώς πέρασαν στα δημόσια νοσοκομεία και τα φάρμακα που μέχρι πέρυσι πληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να αυξηθεί ανάλογα η επιχορήγηση των νοσοκομείων, τα οποία μοιραία στα τέλη του έτους υπερέβησαν τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Αναφορικά τώρα με τη γενικότερη κατάσταση των νοσοκομείων ενόψει του κλεισίματος των ισολογισμών τους, ο διοικητής των δύο μονάδων εξέφρασε τη συγκρατημένη του αισιοδοξία ότι δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, εφόσον έχει συζητήσει το θέμα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, που αναγνωρίζει τον ρόλο και τη θέση τους στην Κεντρική Ελλάδα και ανάλογα θα τα στηρίξει, πάντα βέβαια στο ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζουν οι συνθήκες σε δημοσιονομικό και μνημονιακό επίπεδο.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass