Σεξ της μιας νύχτας: Οι γυναίκες το μετανιώνουν οι άνδρες το θέλουν συχνότερα!

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2017 10:44

Όταν τα δύο φύλα έχουν κάποια περιστασιακή σεξουαλική περιπέτεια της μιας νύχτας, δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο. Οι γυναίκες τεινουν να το μετανιώσουν, ενώ οι άνδρες μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα μιας νέας σχετικά μικρής νορβηγικής έρευνας, η οποία αποδίδει τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο φύλων σε διαφορετικό «προγραμματισμό» που έχουν από την πορεία της εξέλιξης.
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής ψυχολογίας "Evolutionary Psychology", σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», μελέτησαν 263 άτομα ηλικίας 19 έως 37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%. Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια περιπέτεια περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάσθηκε.

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανώσει μια γυναίκα που είπε "ναι"» ανέφερε ο Κενέιρ.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι γυναίκες είναι γενικά πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μη κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ από ό,τι οι γυναίκες - έτσι λένε τουλάχιστον.
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν ακολουθήσει διαφορετικές σεξουαλικές στρατηγικές, κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να γεννήσουν και να αναθρέψουν παιδιά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει «προγραμματισθεί» να προσέχει περισσότερο μήπως μείνει έγκυος από τον λάθος σύντροφο. 

Αντίθετα με τις γυναίκες που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άνδρες μπορούν να γίνουν πατέρες χιλιάδων παιδιών, αρκεί να βρουν γόνιμες -και πρόθυμες- γυναίκες. Συνεπώς, για έναν άνδρα δεν έχει την ίδια σημασία -από εξελικτική σκοπιά- η ποιότητα μιας συντρόφου. Ένας άνδρας που πάει από γυναίκα σε γυναίκα και κάνει απανωτά παιδιά, ήταν ανέκαθεν επιτυχημένος στην εξελικτική «κούρσα». Αντίθετα, μια γυναίκα που πάει από άνδρα σε άνδρα, δεν έχει κάτι να κερδίσει σε αναπαραγωγική επιτυχία, καθώς το «κλειδί» γι' αυτήν είναι η σωστή επιλογή συντρόφου, ο οποίος είναι πρόθυμος να «επενδύσει» στα παιδιά από κοινού με αυτήν.

Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που τα δύο φύλα έχουν διαφορετική ψυχολογία και όσον αφορά το περιστασιακό σεξ. Παρά τις προσπάθειες των φεμινιστριών και τη σεξουαλική «επανάσταση» μετά τη δεκαετία του ΄60...


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass