ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ

Θα αυτο-εισάγουν τα φάρμακά τους

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2017 8:00

ΑΘΗΝΑ

Την τύχη τους στα χέρια τους ετοιμάζονται να πάρουν οι Έλληνες ασθενείς, αυτο-εισάγοντας τα απαραίτητα φάρμακα για την διαχείριση της πάθησης τους, με την έμπρακτη υποστήριξη της ΜΚΟ PHARMA-Share. Πρόκειται για αξιοποίηση της υπάρχουσα διεθνώς νομικής δυνατότητας για ατομική εισαγωγή γενόσημων πρωτότυπων φαρμάκων.

Όπως εξηγεί στο in.gr ο πρόεδρος της PHARMA-Share, Ιωάννης Ζαρκωτός, πάρα πολλοί ασθενείς με βαριές παθήσεις εξετάζουν σοβαρά τη δυνατότητα να πάρουν στα χέρια τους το δικαίωμά τους για ζωή, βλέποντας ότι ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια, όπως αυτό του προσδόκιμου επιβίωσης για τη χρήση αντικαρκινικών φαρμάκων ή λόγω της δραστικής μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια.

Αξιοποιώντας την υπάρχουσα διεθνώς νομική δυνατότητα για ατομική εισαγωγή φαρμάκων, στο εύρος τρίμηνης ιατρικής συνταγής, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να αυτο-εισάγουν γενόσημα, δηλαδη αντίγραφα πρωτότυπων φαρμάκων.

«Η παραγγελία των φαρμάκων γίνεται από πλήρως πιστοποιημένους προμηθευτές γνήσιων και ασφαλών γενόσημων που δραστηριοποιούνται σε χώρες με νόμιμη κυκλοφορία/διάθεση των εν λόγω σκευασμάτων. Η ΜΚΟ PHARMA-Share αφιλοκερδώς βοηθά τους ασθενείς σε όλο το εύρος της νομικής διαδικασίας παραγγελίας, δηλαδή εντοπίζοντας αξιόπιστους προμηθευτές και συντάσσοντας την παραγγελία. Ο ασθενής αποφασίζει για τον τρόπο παραλαβής των φαρμάκων του, μέσω courier ή ΕΛΤΑ και τον τρόπο πληρωμής. Βασική προϋποθεση ωστόσο για την εκτέλεση της παραγγελίας είναι η ιατρική γνωμάτευση, όπως δηλαδή και στην περίπτωση των ασθενών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό και πρέπει να έχουν μαζί τα φαρμακά τους», διευκρινίζει ο κ. Ζαρκωτός.

Σύμφωνα με την PHARMA-Share, η δυνατότητα ατομικής εισαγωγής φαρμάκων εκτός της έγκαιρης πρόσβασης στη θεραπεία μπορεί να συντελέσει και σε μείωση του κόστους της θεραπευτικής αγωγής. Αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόστος της θεραπείας για την ηπατίτιδα C, όπου δύο πρωτότυπα σκευάσματα στην Ελλάδα για τρίμηνη θεραπεία κοστίζουν 43.655,85 και 50.259,99 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τα ισοδύναμα αντίγραφά τους είναι δυνατό να εξασφαλιστούν με έκπτωση έως και 99% επί των προαναφερόμενων ποσών, δηλαδή 436,56 και 502,60 ευρώ αντίστοιχα.

Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες για την αυτο-εισαγωγή φαρμάκων, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.pharma-share.org, όπου είναι διαθέσιμη και η σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ατομική εισαγωγή φαρμάκων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass