Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ:

Άδικη η εικόνα «διάλυσης»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 14:37

Για ισοπέδωση των πάντων και καλλιέργεια μιζέριας και μηδενισμού κατηγορεί τους συνδικαλιστές η διοίκηση των νοσοκομείων της Λάρισας, με αφορμή όσα ειπώθηκαν στο πλαίσιο της προχθεσινής έκτακτης συνέλευσης των γιατρών με αφορμή βλάβες που σημειώθηκαν σε ασανσέρ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικά, η απάντηση της διοίκησης έχει ως εξής:

«Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των συνδικαλιστών ιατρών του ΓΝΛ και στην «κραυγή αγωνίας» «με αφορμή τις βλάβες στα ασανσέρ», όπως αυτή εκφράστηκε διά του προέδρου τους κ. Λάμπρου Καραγεώργου, καθώς και για την «πολυεπίπεδη διάλυση στο ΓΝΛ», η διοίκηση των Νοσοκομείων της Λάρισας κάνει γνωστά τα εξής:

Σε ό,τι αφορά στα ασανσέρ (με το που έγινε γνωστό ότι σταμάτησε ο θάλαμος κάτω από το επίπεδο του ορόφου), ο αναπληρωτής διοικητής κ. Λιόλιος επιλήφθηκε αμέσως και έδωσε εντολή για άμεση επίλυση του προβλήματος στη συντηρήτρια εταιρία. Παράλληλα διέταξε έλεγχο όλων των ασανσέρ και βεβαίωση της καλής λειτουργικής κατάστασης.

Στην εβδομαδιαία σύσκεψη ο διοικητής κ. Νάνος, έδωσε εντολή στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου να προβεί στη σύνταξη τεχνικής εισήγησης για αντικατάσταση των κεντρικών ανελκυστήρων που μεταφέρουν ασθενείς στα χειρουργεία.

Όπως όμως η διοίκηση δεν υποτιμά τη βλάβη και αναγνωρίζει τα προβλήματα, έτσι και οι συνδικαλιστές δεν πρέπει να ισοπεδώνουν τα πάντα, ούτε να καλλιεργούν μιζέρια και μηδενισμό που ζημιώνουν έμμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η εικόνα «διάλυσης» και απαξίωσης των πάντων, με αφορμή τα ασανσέρ, είναι τουλάχιστον άδικη για τη διοίκηση και τα στελέχη, που προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας του ιστορικού Νοσοκομείου της πόλης. Κανένας δεν αρνήθηκε ότι λόγω παλαιότητας, το κτιριακό συγκρότημα αντιμετωπίζει προβλήματα συντηρήσεων, η επίλυση των οποίων δρομολογείται μέσα στο 2017 παρά τις δυσκολίες του προϋπολογισμού.

Ωστόσο όμως παραγνωρίζουν οι συνδικαλιστές ότι σε λιγότερο από 7 μήνες θητείας η νέα διοίκηση, σε συνεργασία πάντα με την 5η ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και άλλους φορείς, εξασφάλισε επενδύσεις και ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο ουδείς καλοπροαίρετος μπορεί να αγνοήσει:

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 παραλήφθηκε εξοπλισμός για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της ΜΕΘ του ΓΝΛ, συνολική επένδυση ύψους 950.000 ευρώ, η οποία είχε ξεκινήσει το 2015 με τον τότε διοικητή τον κ. Κ. Καραμπάτσα σε συνεργασία με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Θ. Κουτσιανά.

Η νέα διοίκηση παρέλαβε τη σκυτάλη και έτρεξε στη συνέχεια τα έργα, ως εξής:

Τον Δεκέμβριο του 2016 έγινε προμήθεια υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου, επένδυση συνολικού κόστους 941.160 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τον ίδιο μήνα εντάχθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έργα συνολικού προϋπολογισμού 892.000 ευρώ, τα οποία δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν το 2015 μέσω ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα οι 515.617 ευρώ αφορούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τα χειρουργεία και οι 376.354 ευρώ για την ΜΑΦ και άλλες ανάγκες. Οι σχετικές συμβάσεις υπογράφθηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και σε λίγους μήνες αναμένεται η προμήθεια του εξοπλισμού.

Τέλος, με πρόταση της νέας διοίκησης εντάχθηκαν στον Χάρτη Υγείας του Υπουργείου Υγείας επιπλέον έργα ύψους 1.110.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Αφορά σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Ακτινολογικό εργαστήριο, Γαστρεντερολογικό και Ουρολογικό τμήμα, καθώς και μηχανήματα τεχνητού Νεφρού.

Επίσης από ίδιους πόρους σχεδιάζεται η ανακαίνιση ορισμένων κλινικών και μονάδων, ενώ σύντομα θα βγει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη δημιουργία της «πτέρυγας Βαΐτση», προκειμένου να αξιοποιηθεί η δωρεά ύψους 2,1 εκατ. ευρώ με προτεραιότητα τους νεφροπαθείς και τους ογκολογικούς ασθενείς.

Δυο λόγια μόνο για το προσωπικό:

Είναι ήδη σε εξέλιξη διαδικασίες διορισμού εννέα (9) μόνιμων ειδικών ιατρών.

Από τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ προσλήφθηκαν 6 άτομα και εκκρεμούν άλλες δώδεκα (12) προσλήψεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού. Από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα απασχοληθούν 38 άτομα, εξ αυτών είκοσι οκτώ (28) στη Νοσηλευτική Υπηρεσία, επτά (7) στην Τεχνική Υπηρεσία και τρεις (3) στη Διοικητική. Από το πρόγραμμα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας προσλήφθηκαν 11 άτομα, δύο ιατροί (Παιδίατρος και Γυναικολόγος) δύο μαίες, δύο νοσηλευτές, τρεις Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, ένας ψυχολόγος και ένας διαπολιτισμικός μεσολαβητής.

 Το παραπάνω έργο είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, παλαιότερων και νέων διοικήσεων, στελεχών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και άλλων συνεργαζόμενων υπηρεσιών, η οποία προσπάθεια δεν πρέπει να απαξιώνεται, χάριν εντυπώσεων. Όλοι μας, διοικήσεις, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, κρινόμαστε όχι μόνο από τα λόγια, αλλά το έργο που αφήνει ο καθένας πίσω του. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους πολίτες και τελικός κριτής η κοινωνία που μας παρακολουθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass