Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΤΑΒΕΛΗΣ ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Καταγγέλλει σκάνδαλο με επίορκους λειτουργούς

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 22:45

Την ύπαρξη σκανδάλου στη διαδικασία χορήγησης αδειών λειτουργίας των ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα κατήγγειλε χθες, στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Αχιλλέας Νταβέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της «ANIMUS Α. Ε.», έκανε λόγο για ανθρώπους που, ενώ έπρεπε να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, ελέγχονται για παράνομες πράξεις που αγγίζουν τα όρια της επιορκίας.

Ο κ. Νταβέλης ζήτησε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό να παραιτήσει τα μέλη της επιτροπής του άρθρου 4 και από τη δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα, ενώ προανήγγειλε προσφυγή των ιδιοκτητών ιδιωτικών κλινικών τόσο στα ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ στο έγγραφο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα η «Ε», σύμφωνα με το οποίο οι αρμόδιες επιτροπές των οικείων Διευθύνσεων Υγείας κακώς εισηγούνται θετικά για χορήγηση άδειας ή παρέχουν βεβαιώσεις καλής λειτουργίας σε ιδιωτικές κλινικές , εάν αυτές δεν πληρούν όλους τους προβλεπόμενους από τον νόμο όρους και προϋποθέσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Νταβέλης τόνισε ότι «καταγράφεται για μία ακόμα φορά η ασυνέπεια και η ασυνέχεια του ελληνικού Δημοσίου». Επισήμανε επίσης ότι οι ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας – 5 στον αριθμό – λειτουργούν νόμιμα εδώ και δεκαετίες και αυτό πιστοποιείται με έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα τόσο των τοπικών όσων και των κεντρικών αρχών, δηλαδή του Υπουργείου Υγείας.

ΝΟΜΙΜΗ ΤΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ!

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ αναφέρθηκε αρχικά στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) που αποκάλυπτε ένα υγειονομικό σκάνδαλο στην πόλη και οδήγησε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό στην ανάκληση της άδειας συγκεκριμένης ιδιωτικής κλινικής της περιοχής.

Πρόκειται για ένα πόρισμα που εμπλέκει και δημόσιους λειτουργούς, τα μέλη της επιτροπής του άρθρου 4 συγκεκριμένα, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι οποίοι – επιορκώντας – δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Ο κ. Νταβέλης έκανε λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών που έχουν τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής και οι οποίοι, μετά από αυτή την εξέλιξη, ενώ για χρόνια εισηγούνταν θετικά για την παροχή βεβαιώσεων καλής λειτουργίας στις ιδιωτικές κλινικές, ξαφνικά και εντελώς μεροληπτικά πράττουν το αντίθετο, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν το νόμο που αναφέρεται στο «ανεξάρτητο και αυτοτελές» αυτών των κλινικών, θέμα που ανέδειξε με δημοσιεύματά της την περασμένη εβδομάδα η «Ε».

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ παρουσίασε στους δημοσιογράφους έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία, η ίδια επιτροπή βεβαιώνει για την καλή λειτουργία της κλινικής του, στις 31 Ιουλίου του 2014, ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 αναφέρει ότι «δεν πληροί τις προϋποθέσεις του αυτοτελούς και ανεξάρτητου κτιρίου» και ζητά από τους αρμοδίους «να πράξουν τις νόμιμες ενέργειες δικαιοδοσίας τους»!

Αντίστοιχα έγγραφα παρουσίασε στους δημοσιογράφους και ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής κλινικής «Ασκληπιείο», Γεώργιος Πίπης, όπου τα μέλη της ίδιας επιτροπής, στις 9 Ιουνίου 2016 γνωμοδοτούν ότι «η κλινική πληροί όλες τις προϋποθέσεις καλής λειτουργίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία» και πρόσφατα, στις 7 Μαρτίου 2017 για την ακρίβεια, εισηγούνται «τη μη χορήγηση βεβαίωσης καλής λειτουργίας και την άρση της άδειας λειτουργίας της κλινικής»!

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της επιτροπής δεν δίνουν κανένα περιθώριο στους κλινικάρχες, τη στιγμή που το Υπουργείο κάνει λόγο για χρόνο προσαρμογής που μπορεί να δοθεί…

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Νταβέλη, οι κλινικάρχες έχουν επενδύσει εκατομμύρια στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, το έχουν κάνει με βάσει τις σχετικές εγκρίσεις και άδειες από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους – οι 5 ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας και οι περίπου 40 πανελλαδικά – και σήμερα βρίσκονται μετέωροι.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ έκανε λόγο για σκάνδαλο που πρέπει να ερευνηθεί από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας και τον Εισαγγελέα Διαφθοράς και κάλεσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να παραιτήσει τα μέλη της επιτροπής του άρθρου 4 που ελέγχονται για παράνομες πράξεις.

Τόνισε παράλληλα ότι πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις που σέβονται τον νόμο, ακόμα κι αν αυτός περιέχει παραλογία και ότι σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουν με κάθε νόμιμο μέσο τη δικαίωσή τους.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass