ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαμονή ογκολογικών ασθενών σε ξενοδοχεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 22:18
Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γιώργος Βασιλόπουλος Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γιώργος Βασιλόπουλος

Σε εφαρμογή τέθηκε από χθες το πρόγραμμα «Όλη η πόλη φιλοξενεί» το οποίο υλοποιεί το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνεργασία με τις δύο ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Λάρισας και την τοπική Ένωση Ξενοδόχων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανακούφιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε θεραπεία (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες) στα νοσοκομεία της Λάρισας και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ειδικότερα, με τη συγκέντρωση των χρημάτων που προκύπτουν από την πολύπλευρη δραστηριότητα της Αντικαρκινικής Εταιρείας όλο το προηγούμενο διάστημα, υπογράφηκε χθες η σύμβαση με τρία ξενοδοχεία της Λάρισας – και συγκεκριμένα το «Μετροπόλ», το «Ακροπόλ» και το «Αχίλλειο» - που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και πλέον παρέχεται η δυνατότητα διαμονής των ασθενών στα ξενοδοχεία, για το διάστημα που κρίνουν απαραίτητο οι θεράποντες γιατροί τους, με κάλυψη των εξόδων από την Αντικαρκινική.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή: Οι ασθενείς που αξιολογούνται από τις δομές των ογκολογικών κλινικών ότι χρήζουν βοήθειας, θα προμηθεύονται από τις ίδιες τις κλινικές ένα Voucher (προπληρωμένη διαμονή) το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία. Το voucher αυτό αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή της προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, κ. Ράνιας Σουλτούκη. Στη συνέχεια, το voucher επιστρέφεται από το ξενοδοχείο στην Αντικαρκινική, από την οποία και πληρώνεται το σχετικό τιμολόγιο.

Το κόστος κάθε διανυκτέρευσης έχει συμφωνηθεί με βάση τη σύμβαση συνεργασίας στα 30 ευρώ.

Με τα περίπου 10.000 ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί από τις μέχρι στιγμής δράσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας, έχουν διασφαλιστεί περίπου 330 διανυκτερεύσεις, οπότε αντιμετωπίζεται το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα ζήτηση.  

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα νοσοκομεία έχουν αποφασίσει να μετατρέπουν το μονόκλινο δωμάτιο σε δίκλινο, προκειμένου να εξυπηρετείται και ένας συνοδός του κάθε ασθενούς, με το κόστος να ανέρχεται στα 40 ευρώ, τον συνοδό δηλαδή να επιβαρύνεται με μόλις 10 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, εξήγησε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος, μέσω του οποίου παρέχεται μια σημαντική – οικονομική και όχι μόνο – υποστήριξη στους καρκινοπαθείς της ευρύτερης περιοχής που αναγκάζονται να μετακινούνται και να μένουν για μέρες στη Λάρισα, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες τους, με το βαρύ κόστος που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τους ίδιους και τους συνοδούς τους.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γιώργος Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε «στο όνειρο που ξεκίνησε πέρυσι και υλοποιείται σήμερα, μέσω του οποίου αντιμετωπίζεται το σοβαρό οικονομικό και διαχειριστικό πρόβλημα της νόσου». Τόνισε παράλληλα, ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα, πρωτοποριακό όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας – Ογκολογίας, Διευθυντής του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Γιώργος Κύργιας, αναφέρθηκε στην τεράστια ταλαιπωρία που υφίσταται ο ογκολογικός ασθενής που πρέπει να έρθει στη Λάρισα από τις παρυφές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και να μείνει για ακτινοθεραπείες έξι έως οκτώ εβδομάδες.

Τόνισε πάντως ότι οι χθεσινές εξελίξεις αποτελούν μόλις το πρώτο βήμα στο σχέδιο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθώς απώτερος στόχος είναι η λειτουργία ενός δικού της χώρου, όπου θα φιλοξενούνται οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, του «Οίκου του Καρκινοπαθή», όπως τον ονόμασε.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι πέρα από τους συμπολίτες και τους γιατρούς της πόλης που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, υπήρξαν πολλοί φορείς της πόλης που συνεισέφεραν σημαντικά στην πρωτοβουλία, όπως η Ιερά Μητρόπολη και τα Επιμελητήρια.

Σύμφωνα πάντως με την κ. Σουλτούκη, υπήρξαν και ορισμένοι φορείς της πόλης που, ενώ – κατά τη διάρκεια πρόσφατου τηλεοπτικού μαραθώνιου που πραγματοποιήθηκε για την οικονομική ενίσχυση της πρωτοβουλίας – δήλωσαν ότι θα συνεισφέρουν οικονομικά, μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει!

Μενέλαος Κατσαμπέλας   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass