ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ:

«Χτίζουμε» τη Βάση ΕΚΑΒ στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 11:10

Αίσθηση προκάλεσε χθες το πρωτοσέλιδο θέμα της «Ε» αναφορικά με τη λειτουργία της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου και από το γεγονός ότι κινδύνευσε μια μαθήτρια του γυμνασίου Αργυροπουλίου.

Η δημιουργία της Βάσης ΕΚΑΒ στον Τύρναβο, όπως και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, αναμφισβήτητα είναι θετικό γεγονός και θετικά χαιρετίστηκε -όταν εξαγγέλθηκε- από την συντριπτική πλειονοψηφία των πολιτών και αυτό γιατί ήταν ένα βήμα αναβάθμισης στο τομέα της υγείας. Ωστόσο εκείνο που οι πολίτες ζητούν είναι όταν ένα θετικό μέτρο εξαγγέλλεται, να υποστηρίζεται ουσιαστικά από τις αρμόδιες αρχές και όχι να καταλήγει σε άλλο ένα ημίμετρο.

Η δημιουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ στον Τύρναβο σε μια γκρίζα δύσκολη οικονομική συγκυρία έφερε μια νότα αισιοδοξίας. Επίσης από τη μέχρι τώρα λειτουργία της με δύο βάρδιες, πρωί – απόγευμα, τις καθημερινές εξυπηρέτησε πολλούς ασθενείς. Ο τρόπος όμως λειτουργίας της χωλαίνει και έχει κενά, μετά από τόσους μήνες λειτουργίας και αυτό γιατί οι δύο αυτές βάρδιες δεν λειτουργούν άρτια καθώς οι εργαζόμενοι δεν έχουν αντικαταστάτες όταν εκείνοι απουσιάσουν για οποιονδήποτε λόγο (ασθένειες, άδειες κ.λπ.). Εκεί είναι που πρέπει να παρέμβει η διοίκηση του ΕΚΑΒ προβλέποντας αντικαταστάσεις των εργαζομένων στις βάρδιες ώστε η Βάση να λειτουργεί απρόσκοπτα. Διαφορετικά, όπως έγινε το πρωί της περασμένης Τρίτης, ενώ οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει και λειτουργεί, έστω με δύο βάρδιες πρωί – απόγευμα αυτή ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα υγείας ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε ο Δήμος Τυρνάβου γενικότερα και ο ίδιος προσωπικά ώστε να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει η Βάση ΕΚΑΒ Τυρνάβου. Ο κ. Σαρχώσης μιλώντας χθες στην «Ε» τόνισε ότι μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο η διακομιδή ασθενών από το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου προς τα νοσοκομεία της Λάρισας ήταν ανύπαρκτη τα τελευταία 20 χρόνια. Η δημοτική αρχή Τυρνάβου προσπάθησε και πέτυχε την κατ’ αρχήν εγκατάσταση της Βάσης ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα και τέσσερα άτομα πλήρωμα. Το αρχικό πλήρωμα των τεσσάρων στελεχών του ΕΚΑΒ όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να καλύψει πλήρως τις καθημερινές βάρδιες πρωί – απόγευμα.

Και ο κ. Σαρχώσης συνεχίζει: « Όπως έχω υπογραμμίσει κατά κόρον στο παρελθόν «κτίζουμε» τη Βάση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στον Τύρναβο. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται υπομονή».

 Η μέχρι τώρα λειτουργία της Βάσης του ΕΚΑΒ Τυρνάβου τους πρώτους τέσσερις μήνες υποστηρίζει ο κ. Σαρχώσης, παρά τις ελλείψεις είναι θετική. Και συγκεκριμένα: Το Νοέμβριο του 2016 υπήρξαν 32 βάρδιες και εξυπηρετήθηκαν 40 περιστατικά. Τον Δεκέμβριο του 2016, 30 βάρδιες με 58 περιστατικά. Τον Ιανουάριο του 2017, 37 βάρδιες με 56 περιστατικά και τον Φεβρουάριο του 2017, 37 βάρδιες με 67 περιστατικά.

Και ο κ. Σαρχώσης καταλήγει στη δήλωσή του στην «Ε»: «Αντιλαμβάνεται ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης ότι η λειτουργία της Βάσης ΕΚΑΒ Τυρνάβου έχει προσφέρει πάρα πολλά στο κοινωνικό σύνολο. Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση να επιτύχουμε την πλήρη στελέχωση της Βάσης. Ας κάνουμε υπομονή και με καλή προαίρεση».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass