ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Παραβάσεις και σε Κέντρα Αποκατάστασης της Λάρισας

Δημοσίευση: 14 Απρ 2017 22:40
ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Σειρά παραβάσεων, ορισμένων μικρής κλίμακας και άλλων που χρήζουν της επέμβασης των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, εντόπισε πρόσφατος τακτικός έλεγχος της αρμόδιας τοπικής επιτροπής σε τέσσερα Κέντρα Αποκατάστασης της περιοχής της Λάρισας.

Οι εκθέσεις της επιτροπής έχουν ήδη σταλεί στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τα περαιτέρω.

Τον έλεγχο διενήργησε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Επιτροπή του άρθρου 4 του Προεδρικού Διατάγματος 395/ 1993, διαφορετική από αυτή που διενεργεί ελέγχους στις ιδιωτικές κλινικές και ενεπλάκη στο πρόσφατο ζήτημα που απασχόλησε την τοπική κοινωνία.

Την επιτροπή έχει συστήσει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και αποτελείται από τον εκάστοτε διευθυντή Δημόσιας Υγείας, έναν εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και έναν μηχανικό. Πρόκειται συγκεκριμένα για τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας, Γεώργιο Ζήγρα, τον πρόεδρο του ΙΣΛ, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και τη μηχανικό, Αικατερίνη Κόκκινου.

Επισημαίνεται ότι η Επιτροπή λειτουργεί ανεξάρτητα και δέχεται ρητές εντολές από το Υπουργείο Υγείας, στο οποίο είναι και υπόλογη.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και τα τέσσερα Κέντρα Αποκατάστασης της Λάρισας που ελέγχθηκαν έτυχαν των παρατηρήσεων της Επιτροπής, κυρίως αναφορικά με αλλαγές χρήσεων χώρων στις οποίες έχουν προχωρήσει, μερικά στην αδειοδότηση της θεραπευτικής τους πισίνας και ένα από αυτά για Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) η οποία εκτός του ότι λειτουργεί παράνομα, χρησιμοποιεί - κατά ασφαλείς πληροφορίες - παράνομα γιατρούς του ΕΣΥ, αποσπώντας από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ενώ ο νόμος απαγορεύει ρητά τη λειτουργία ΜΑΦ σε Κέντρα Αποκατάστασης – επιτρέπει μόνο τη λειτουργία Χώρου Αυξημένης Φροντίδας (ΧΑΦ)- , ο ΕΟΠΥΥ αποδέχεται την αποπληρωμή των σχετικών ποσών που προκύπτουν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή Ελέγχου γνωμοδότησε υπέρ της χορήγησης εξάμηνης παράτασης της άδειας καλής λειτουργίας των συγκεκριμένων Κέντρων Αποκατάστασης, ως χρόνο προσαρμογής, μέχρις ότου διορθωθούν – «θεραπευθούν»- οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις της, ενώ τις αποφάσεις σχετικά με το τι τελικά θα συμβεί καλείται πλέον να λάβει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Επισημαίνεται ότι, για ορισμένες από τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν σε κάποια Κέντρα Αποκατάστασης, αναμένεται παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, όπως η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Μενέλαος Κατσαμπέλας     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass