Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συμπόσιο για τη σημασία των βιοδεικτών στην HPV-μόλυνση

Δημοσίευση: 20 Απρ 2017 9:40

Οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλλουν την ενημέρωση όλων, σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί σε γυναίκες και άνδρες.

Επίσης ένας από τους πιο σημαντικούς κρίκους της διαγνωστικής αλυσίδας μαιευτικών και γυναικολογικών παθήσεων πυελικών μαζών, ενδοσκοπικής αντιμετώπισης γυναικολογικών παθήσεων, εξατομικευμένων πρωτοκόλλων ωοθυλακιορρηξίας αλλά και εξατομικευμένης παρακολούθησης της εγκύου είναι οι βιοδείκτες.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας (Ε.Φ.Υ.Γ.Ε.), οργανώνει στη Λάρισα Συμπόσιο με θέμα «HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία Νο 3».

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 22 κα 23 Απριλίου στο κεντρικό αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Απριλίου.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου καταξιωμένοι Μαιευτήρες-Γυναικολόγοι θα αναπτύξουν την κολποσκοπική ανίχνευση προκαρκινωματωδών αλλοιώσεων τραχήλου και αιδοίου και τη θεραπεία τους, θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, ενδοσκοπικής χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ο διακεκριμένος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Kings College του Λονδίνου Κύπρος Νικολαΐδης (πατέρας της αυχενικής διαφάνειας), που ανακηρύχτηκε πέρυσι σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, θα ανασκοπήσει 35 χρόνια έρευνας και θα προτείνει τη σύγχρονη εξατομικευμένη παρακολούθηση της εγκύου με βάση τα αποτελέσματα των καταξιωμένων ερευνητικών επιτυχιών του.

Σχετικά Άρθρα