Αλματώδης αύξηση στα κρούσματα ηπατίτιδας

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 13:51

ΓΕΝΕΥΗ

Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν έχοντας προσβληθεί από τον ιό της ηπατίτιδας αυξάνεται και οι περισσότεροι από τους 325 εκατομμύρια προσβληθέντες από τον ιό δεν το γνωρίζουν, ενώ δεν έχουν και πρόσβαση σε πιθανόν σωτήρια για τη ζωή τους φάρμακα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).


Στην πρώτη παγκόσμια έκθεση σχετικά με την μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας ο ΠΟΥ τονίζει ότι απαιτείται επείγουσα δράση για την εξέταση και θεραπεία των ασθενών καθώς εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από την εξέλιξη του ιού σε χρόνια ηπατική νόσο, καρκίνο ακόμη και πρόωρο θάνατο. "Η ιογενής ηπατίτιδα συνιστά σήμερα μια μεγάλη πρόκληση για τη δημόσια υγεία, η οποία απαιτεί επείγουσα δράση", αναφέρει η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.
Τα 325 εκατομμύρια κρούσματα αφορούν τους ιούς της ηπατίτιδας Β (HBV) ή C (HCV) -τους βασικότερους τύπους από τα πέντε διαφορετικά είδη ηπατίτιδας οι οποίοι ευθύνονται για το 96% των θανάτων από τη νόσο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass