ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προληπτική οδοντιατρική για νήπια

* Χθες στην «Παιδική Στέγη»

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 16:55

Με τους «Γιατρούς του Κόσμου» συνεργάστηκαν εθελοντές οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Στοματικής Υγείας Παιδιών Ελληνικής Μέριμνας- Παιδικής Στέγης» Λάρισας.

Το πρόγραμμα άρχισε το 2012 και υλοποιείται κάθε χρόνο από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας και τους εθελοντές οδοντιάτρους μέλη του Συλλόγου, με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, με υπεύθυνη συντονισμού προγράμματος την οδοντίατρο κ. Βιολέτα Π. Μπέη Φουντή.

Στο πλαίσιό του, χθες το πρωί, έφθασε στην Παιδική Στέγη η κινητή Παιδο-Οδοντιατρική μονάδα των «Γιατρών του Κόσμου», με την οδοντίατρο κ. Σοφία Κουβά, τον συντονιστή κ. Πιέρο Θεοκλή και με οδηγό τον κ. Σπύρο Παπαδήμα, φέρνοντας μαζί τους το απαραίτητο οδοντιατρικό υλικό προκειμένου να υλοποιηθεί προγραμματισμένη θεματική ενότητα του προγράμματος που περιελάμβανε:

1)Προληπτικό έλεγχο στοματικής υγείας του συνόλου των 120 μικρών μαθητών, νηπιακής ηλικίας 2,5 έως 6 ετών.

2) φθορίωση των δοντιών όπου εκρίθη απαραίτητη,

3)καταγραφή των επιπέδων της στοματικής υγείας των παιδιών και

4)ενημέρωση των γονέων.

Η όλη δράση διεξήχθη άψογα χάρη στην πολύ καλή συνεργασία όλων των συμμετεχόντων. Η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μέριμνας κ. Αγγελική Σιτρά και η διευθύντρια της Παιδικής Στέγης κ. Βασιλική Πατσιαβούδη ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθη Κουτσογιάννη, τους εθελοντές οδοντιάτρους μέλη του Συλλόγου και τους «Γιατρούς του Κόσμου», για τη συμβολή τους στην καλλιέργεια θετικής στάσης και συμπεριφοράς των παιδιών απέναντι στη στοματική υγεία.

Το προγράμμα βασίζεται στη βιωματική μέθοδο «Ό,τι ακούμε το ξεχνάμε. Ό,τι βλέπουμε το θυμόμαστε. Ό,τι βιώνουμε το κατανοούμε» και περιλαμβάνει τις θεματικές εξής ενότητες: Διανομή εκπαιδευτικού υλικού για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος στην τάξη.

Ζωγραφική από τα παιδιά «τομέας, γομφίος, χαρούμενος – λυπημένος». Χρήση οπτικοακουστικών μέσων: αφήγηση παραμυθιού, αφίσες, προβολή διαφάνειας. Ελάτε να παίξουμε: το παιγνίδι «ο φραγμός», το παιγνίδι «καλές τροφές και τροφές με ζάχαρη».

Διανομή υλικού πρόληψης. Εκπαίδευση, ένταξη και οργάνωση της συνήθειας του βουρτσίσματος των δοντιών στο καθημερινό σχολικό πρόγραμμα μετά το μεσημεριανό φαγητό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass