ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ.: Θωρακίζεται με υψηλή τεχνολογία ενόψει απελευθέρωσης της αγοράς

• Ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα οραματιστών φαρμακοποιών το 1986 με στόχο την παροχή υπηρεσιών προμήθειας του φαρμακείου και μετά από δυναμική πορεία 30 ετών, σήμερα αποτελεί πρότυπο σύγχρονου οργανισμού εμπορίας και διανομής προϊόντων φαρμακείου με τη χρήση συστημάτων αυτοματοποίησης και ρομποτικής που διασφαλίζουν υψηλή ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών του

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2017 15:03
Κορυφαία επένδυση του ΠΡΟΣΥΦΛΑ αποτελεί το  robot Rowa (μήκους 12,32 μέτρων, ύψους 3,20 μέτρων και πλάτους 1,67 μέτρων, χωρητικότητας περίπου 42.000 τεμαχίων)  που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει το 85% των γραμμών των επειγουσών παραγγελιών. Ανιχνεύει αυτόματα και διαβάζει τα barcodes των φαρμάκων, εισάγοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα στην κεντρική βάση δεδομένων, η οποία συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα της αποθήκης. Κορυφαία επένδυση του ΠΡΟΣΥΦΛΑ αποτελεί το robot Rowa (μήκους 12,32 μέτρων, ύψους 3,20 μέτρων και πλάτους 1,67 μέτρων, χωρητικότητας περίπου 42.000 τεμαχίων) που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει το 85% των γραμμών των επειγουσών παραγγελιών. Ανιχνεύει αυτόματα και διαβάζει τα barcodes των φαρμάκων, εισάγοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα στην κεντρική βάση δεδομένων, η οποία συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα της αποθήκης.

Με μέσο όρο παράδοσης φαρμάκων τα 20 λεπτά, στις περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών, ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Λάρισας διεκδικεί ηγετική θέση στον κλάδο και τον τίτλο ενός από τους μεγαλύτερους,

περισσότερο σύγχρονους και δυναμικά αναπτυσσόμενους συνεταιρισμούς εμπορίας φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και υπηρεσιών που υποστηρίζει τις ανάγκες του σύγχρονου φαρμακείου. Ιδρύθηκε από μια μικρή ομάδα οραματιστών φαρμακοποιών το 1986 με στόχο την παροχή υπηρεσιών προμήθειας του φαρμακείου και μετά από δυναμική πορεία 30 ετών, σήμερα αποτελεί πρότυπο σύγχρονου οργανισμού εμπορίας και διανομής προϊόντων φαρμακείου με την χρήση συστημάτων αυτοματοποίησης και ρομποτικής που διασφαλίζουν υψηλή ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών του.

Παράλληλα διευρύνει την γκάμα των υπηρεσιών του σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ευαίσθητου ρόλου του φαρμακοποιού. Διαθέτει φαρμακευτικά, παρα – φαρμακευτικά προϊόντα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, είδη βρεφανάπτυξης και εξυπηρετεί 160 φαρμακεία- μέλη αλλά και φαρμακεία – πελάτες σε όλο τον νομό της Λάρισας.

Οι επενδύσεις του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. άρχισαν με την αγορά νέων ιδιόκτητων αποθηκευτικών χώρων το 1993 και συνεχίστηκαν με γρήγορους ρυθμούς την τελευταία πενταετία με αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των χώρων αποθήκευσης, διανομής φαρμάκων, καθώς και των χώρων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών.

Για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών, χωρίς λάθη και την ορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού, επένδυσε σε συστήματα πλήρους διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας με τη χρήση και της ρομποτικής για τη σωστή χωροθέτηση των αποθεμάτων και τον έλεγχο της ροής των παραγγελιών.

Κορυφαία επένδυση του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. αποτελεί το  robot Rowa (μήκους 12,32 μέτρων, ύψους 3,20 μέτρων και πλάτους 1,67 μέτρων, χωρητικότητας περίπου 42.000 τεμαχίων)  που έχει την δυνατότητα να εκτελέσει το 85% των γραμμών των επειγουσών παραγγελιών. Ανιχνεύει αυτόματα και διαβάζει τα barcodes των φαρμάκων, εισάγοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα στην κεντρική βάση δεδομένων, η οποία συνδέεται με το πληροφοριακό σύστημα της αποθήκης. Σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εμπορίου τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αλλά και ώρες εκτός ωραρίου) οι φαρμακοποιοί μπορούν ηλεκτρονικά:

Να στέλνουν το αρχείο παραγγελίας

Να αντλούν τιμοκαταλόγους

Να ενημερώνονται για την διαθεσιμότητα κάθε είδους

Να πληροφορούνται για την κίνηση του λογαριασμού τους

Και να εξυπηρετούνται άμεσα χωρίς προβλήματα ή παραλείψεις

Οι εγκαταστάσεις του ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ. επί της οδού Παλαιστίνης 22 καλύπτουν 1096 m2 ειδικά διαμορφωμένων αποθηκευτικών χώρων όπου είναι και το κέντρο διανομής. Όλες οι εργασίες διαχείρισης των προϊόντων, παραλαβή, διατήρηση, αποθήκευση και διανομή, εκτελούνται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες μέσω τεκμηριωμένων διαδικασιών και οδηγιών.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν:

Χώρο παραλαβών. Τα προϊόντα με την παραλαβή τους αφού πρώτα καταγραφούν τοποθετούνται στα ράφια από το προσωπικό της αποθήκης, εκτός από τα θερμοευαίσθητα προϊόντα που παραλαμβάνονται και τοποθετούνται  σε ειδικό χώρο που διασφαλίζει την ψύξη που ορίζεται από τις προδιαγραφές ISO.

Χώρο αποθήκευσης. Η αποθήκευση των προϊόντων γίνεται σε κατάλληλο χώρο βάσει των αρχών FEFO (First expire first out) για προϊόντα με ημερομηνία λήξης και FIFO (first in first out) για τα υπόλοιπα προϊόντα, όπως επίσης και με τις προβλεπόμενες εγκαταστάσεις θερμοκρασίας, προφύλαξης από σκόνη και φως, καθώς και άλλες αναγκαίες συνθήκες εξασφάλισης και προστασίας των προϊόντων.

Χώρο παράδοσης - διανομή παραγγελιών. Τα προϊόντα διανέμονται και παραδίδονται στους πελάτες – μέλη έχοντας διασφαλίσει τη σωστή διατήρησή τους κατά τη μεταφορά με:

 •  Έξι φορτηγά αυτοκίνητα που εκτελούν  τη διανομή στα φαρμακεία της περιφέρειας που εξυπηρετεί ο ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ.

•  Οκτώ μοτοποδηλάτα  που πραγματοποιούν πάνω από τετρακόσιες παραδόσεις καθημερινά στα μέλη της πόλης της Λάρισας και καλύπτουν την υπηρεσία έκτακτων αναγκών, αν υπάρχει ζωτική ανάγκη, σε επείγουσες παραγγελίες.

Σε επιβεβαίωση της προσπάθειας συνεχούς βελτίωσης ο συνεταιρισμός διαθέτει πιστοποιητικό ποιότητας από τον διεθνούς εγκυρότητας φορέα TUV HELLAS (TUV NORD), κατά το πρότυπο ΕΝ ΙSΟ 9001:2008 την Υπουργική Απόφαση 1348/04 & τις Κατευθυντήριες Γραμμές 2013/c 343/01 στις δραστηριότητες εμπορίας, αποθήκευσης και διανομής φαρμακευτικών, Ιατροτεχνολογικών προϊόντων Αποστειρωμένων και Μη (Ειδών Φαρμακείου), ορθοπεδικών και καλλυντικών προϊόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass