ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΛΙΩΝ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΩΝ

Τα θετικά …μιας κλοπής!

* Εξοπλίζεται το Πανεπιστημιακό μέσω έκτακτης επιχορήγησης από το Υπ. Υγείας

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 22:12

Ένα γαστροσκόπιο και ένα κωλονοσκόπιο βρήκαν και πάλι τη θέση τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μετά το «ταξίδι» τους στην Κολομβία. Από την κλοπή που είχε σημειωθεί απομένουν άλλα δύο ιατρικά μηχανήματα να επιστρέψουν στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Ενδοσκοπικό Τμήμα του Νοσοκομείου.

Ο διοικητής των δύο Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος σε νέες δηλώσεις επανέλαβε χθες τις ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία ενώ έκανε γνωστό ότι προχωρά η διαδικασία απόκτησης δύο νέων ενδοσκοπικών μηχανημάτων με επιχορήγηση από το Υπουργείο Υγείας. «Με επιχορήγηση που λάβαμε από το Υπουργείο Υγείας, της τάξεως των 95.000 ευρώ προχωρήσαμε στη διαδικασία διαγωνισμού για να προμηθευτούμε γαστροσκόπιο και κoλονοσκόπιο υψηλής τεχνολογίας, για να γίνονται οι εξετάσεις των ασθενών με ό,τι πιο σύγχρονο και ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στον συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, μετά την κλοπή είχαμε δρομολογήσει την επισκευή και άλλων ενδοσκοπίων. Εκτιμούμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και έτσι τα δύο ιατρεία δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αντιθέτως θα έχουν ανανεωμένο εξοπλισμό».

Σύμφωνα με τον διοικητή τα δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί ήταν σε καλή κατάσταση, «απομένει να τα ελέγξουμε για να δούμε αν παραμένουν σε λειτουργική κατάσταση ή έχουν υποστεί κάποια βλάβη κατά τη μεταφορά τους. Ήταν σε λειτουργική χρήση και τα δύο μηχανήματα», σημείωσε.

Με αφορμή την παράδοση των ιατρικών μηχανημάτων που είχαν κλαπεί και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και επεστράφησαν από τις κολομβιανές αρχές ο κ. Νάνος επανέλαβε ότι «ως πολίτης αυτής της χώρας θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που η ΕΛ.ΑΣ με έναν υψηλό επαγγελματισμό και με επιχειρησιακή ικανότητα πέτυχε κάτι το οποίο έχει έντονα συμβολικό χαρακτήρα. Ο συμβολισμός έγκειται στο γεγονός ότι οι υπηρεσίες, το κράτος, τα υπουργεία, αυτοί που λοιδορούνται συχνά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και φτάνουν σε αποτελέσματα».

Οι ελληνικές Αρχές να αισιοδοξούν πως θα εντοπιστούν και τα υπόλοιπα κλεμμένα μηχανήματα.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass