ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό

* Π. Νάνος: Εμπλοκή λόγω νομικών κωλυμάτων…

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2017 22:15

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικής τεχνικής εταιρείας που απασχολούνται στη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπως καταγγέλλει η διοίκηση του ΕΚΛ και επιβεβαιώνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Μετά από συμφωνία με τον εργοδότη είχε αποφασιστεί, η εταιρεία να εκχωρήσει μέρος των χρημάτων που έχει λαμβάνειν από τη διοίκηση του Π.Π.Γ.Ν.Λ., ως αμοιβή για το έργο που παρέχει, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Π.Γ.Ν.Λ. ενέκρινε το αίτημα ωστόσο η πληρωμή των εργαζομένων εκκρεμεί λόγω νομικών κωλυμάτων.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι της τεχνικής εταιρείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτης Νάνος. «Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους εργαζόμενους της εταιρείας που έχει τη συντήρηση των Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων του Π.Π.Γ.Ν.Λ. είναι γνωστό και έρχεται από παλιά. Ως διοίκηση πήραμε απόφαση να εξοφλήσουμε μέρος των οφειλών της εταιρείας κατά προτεραιότητα στους εργαζόμενους. Δεν μπορεί να εργάζονται και να μην αμείβονται ή να παίρνουν έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα», σημείωσε ο κ. Νάνος για να προσθέσει ότι «για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξοφλήσει κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η βούληση, απομένει να δούμε πως νομικά θα τακτοποιηθεί αυτό έτσι ώστε να μην υπάρχουν απαιτήσεις από άλλους προμηθευτές οι οποίοι έχουν προβεί σε κατάσχεση σε βάρος της εταιρείας που έχει τη συντήρηση των μηχανημάτων. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να βρούμε τρόπο για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους το συντομότερο δυνατό. Η εταιρεία έχει υποστεί κατασχέσεις από άλλη εταιρεία, ενώ συγχρόνως έχει και εισφορές προς την εφορία. Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Η βούληση υπάρχει αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έτσι ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και να περάσει το ένταλμα από τον επίτροπο. Διότι αν ο επίτροπος δεν εγκρίνει το ένταλμα θα μείνουμε απλώς με την πολιτική βούληση να εξοφλήσουμε τους εργαζόμενους», δήλωσε.

ΤΟ ΕΚΛ

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας. Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «πριν ένα μήνα περίπου, μετά από επίμονο αγώνα των εργαζομένων, η εταιρεία δέχτηκε να εκχωρήσει 170.000 ευρώ από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ως αμοιβή της για το έργο που παρέχει, για να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων των εργαζόμενων, απευθείας από την διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Και ενώ με βάση αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί εδώ και 25 περίπου ημέρες, αρχίζει ένας νέος κύκλος καθυστερήσεων και κοροϊδίας από την πλευρά του διοικητή και του Δ.Σ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που με διάφορα τερτίπια αποφεύγουν να καταβάλουν τα χρήματα στους εργαζόμενους, όπως αποφάσισε ο εργοδότης τους.

Και ενώ οι εργαζόμενοι μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, επισκέφθηκαν τόσο τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όσο και τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, από τους οποίους έλαβαν υποσχέσεις για άμεση λύση του προβλήματος, καμία θετική εξέλιξη δεν υπήρξε.

Το ΕΚΝΛ θεωρεί ότι αυτή η πρακτική τους είναι απαράδεκτη και καλεί τόσο το Δ.Σ του Π.Π.Γ.Ν.Λ. όσο και της 5ης ΥΠΕ να δώσουν λύση στο πρόβλημα της καταβολής των 170.000 ευρώ προς τους εργαζόμενους, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και δικαιολογίες».

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass