ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο επίκεντρο η δημόσια υγεία

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 17:20

Τα προβλήματα της δημόσιας υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που διοργάνωσε χθες το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας με τα Δ.Σ. εργατοϋπαλληλικών σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων ΕΒΕ, αγροτών και μαζικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το διεκδικητικό πλαίσιο και αποφασίστηκε η οργάνωση της δράσης των σωματείων.

«Σε αντίθεση με την προσπάθεια που έκανε ο πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας, να παρουσιάσει ότι βελτιώνεται η κατάσταση στη δημόσια υγεία, στην πραγματικότητα και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, σε συνθήκες τεράστιας ανεργίας, συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του τσακίσματος των εργατικών-λαικών εισοδημάτων, των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, συνεχίζει και στον τομέα της δημόσιας υγείας-πρόνοιας, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την υποβάθμιση, την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή της, με βαριές τις συνέπειες στη ζωή των εργαζόμενων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αλλά και των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές για να προσθέσει τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό, ιατρικό και λοιπό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα μέσα από τα δημόσια Νοσοκομεία, τα Κ.Υ., τα ιατρεία του ΠΕΔΥ, το ΕΚΑΒ, είναι μεγάλες, γεγονός που είναι σε βάρος της υγείας του λαού, ο οποίος είτε δεν έχει τις ανάλογες υπηρεσίες υγείας, είτε αναγκάζεται να πάει σε ιδιώτες, πληρώνοντας ακόμα περισσότερα για την υγεία».

Σχετικά με την κατάσταση στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας είπε ότι «στο Γ.Ν.Λ., δεν λειτουργεί η ΩΡΛ, δεν έχει δερματολόγο, υπολειτουργούν και κινδυνεύουν να κλείσουν το πνευμονολογικό, το αιματολογικό, το ιατρείο πόνου, μεγάλες ελλείψεις έχουν (Παιδιατρική, Ορθοπεδική, Χειρουργική, Γυναικολογική, σε αναισθησιολόγους, δεν υπάρχει ψυχίατρος, κ.α).

Στο ΠΠΝΛ, δεν υπάρχει ΜΕΘ στην Παιδιατρική, υπάρχουν αρκετές ελλείψεις σε γιατρούς σε μια σειρά κλινικές (π.χ. Παιδιατρική, Αγγειοχειρουργική, Ορθοπεδική, Αναισθησιολογικό, στα Μικροβιολογικά), καταργήθηκαν μια σειρά κλινικές του ΕΣΥ και συγχωνεύθηκαν με τις Πανεπιστημιακές (Νευροχειρουργική, Γαστρεντερολογική, Γναθοχειρουργική, Νεογνών), ενώ λείπουν πολλοί νοσηλευτές-τριες.

Συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και προβλήματα λειτουργίας των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων (π.χ. ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και έτσι αναβάλλονται θεραπείες, σπρώχνονται καρκινοπαθείς και άλλοι ασθενείς σε νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, Αθήνας ή σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, λείπουν καρδιογράφοι, ΧΟΛΝΤΕΡ στο ΓΝΛ, συχνά είναι χαλασμένα τα μηχανήματα τεστ κόπωσης, ο μαγνητικός του ΠΠΝΛ, κ.α). Συχνές είναι οι ελλείψεις σε διάφορα φάρμακα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass