Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Στο πλευρό εργαζομένων…

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2017 16:24

Την αλληλεγγύη του στην κινητοποίηση των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο αγώνας που δίνουν, είναι για τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις και την υποχρεωτική τήρησή τους, για την καθιέρωση πια της Κυριακάτικης αργίας, η μάχη για ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και ανάκτηση των απωλειών των εργαζόμενων δεν αποτελεί υπόθεση των συγκεκριμένων κλάδων, μας αφορά όλους.

Πρόκειται για σκληρή μάχη απέναντι στο ενιαίο μέτωπο των εργοδοτών όλων των κλάδων που παρά τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις, συντονισμένα επιδιώκουν την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης, πιέζουν στην κατεύθυνση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για δουλειά τα Σάββατα, ακόμα και τις Κυριακές, αξιοποιούν όλο και περισσότερο τις ελαστικές μορφές εργασίας, την ενοικιαζόμενη και εργολαβική εργασία, τις ατομικές συμβάσεις, εντατικοποιούν τη δουλειά μας κι όλα αυτά με μισθούς πείνας.

Στον κλάδο μας έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες για την εφαρμογή των όρων της τελευταίας υπογεγραμμένης κλαδικής ΣΣΕ του 2009, για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας που αυτή προβλέπει, 5ημερο-8ωρο- 40ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με ελάχιστους όρους αυτούς του 2009 και διεκδίκηση αιτημάτων για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της ζωής όλων των συναδέλφων.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους, πρέπει να πάρουν απάντηση από την οργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass