ΣΕ ΚΙΝΗΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΓΝΛ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Αντιδράσεις νοσηλευτριών για μετακινήσεις

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 15:36

Την αντίδραση νοσηλευτριών προκαλεί η απόφαση του διοικητή των δύο νοσοκομείων, Πανεπιστημιακού και Γενικού Λάρισας Παναγιώτη Νάνου να μετακινήσει νοσηλευτές προκειμένου να στελεχωθούν κινητές μονάδες αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Αναλυτικότερα νοσηλεύτριες τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έλαβαν εντολή μετακίνησης για μία ημέρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κινητές μονάδες αιμοληψίας του ΓΝΛ που αναπτύσσουν πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας σε χωριά του νομού, με αφορμή και τις αυξημένες ανάγκες λόγω εποχής. Όπως σημειώνουν νοσηλεύτριες «προβληματιζόμαστε αν αυτές οι μετακινήσεις θα επιβαρύνουν το τμήμα του νοσοκομείου μας ή μπορεί και να το αποδυναμώσουν».

Απάντηση για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις δίνει ο διοικητής των νοσοκομείων Παναγιώτης Νάνος, ο οποίος υποστήριξε στην «Ε» ότι «σε μια χρονική περίοδο που τα νοσοκομεία μας δεν έχουν αίμα, που ψάχνουμε να βρούμε αίμα, ενισχύουμε την κινητή μονάδα αιμοληψίας μιας και οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Σχετικά με τις αιμοληψίες που γίνονται στα δύο νοσοκομεία τόνισε ότι «σε ετήσια βάση οι αιμοληψίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ανέρχονται στις 1.800 ενώ του Γενικού Νοσοκομείου στις 13.500, κάτι το οποίο θα έπρεπε να είναι ακριβώς το αντίθετο εξαιτίας των 10.000 χειρουργείων που γίνονται κάθε χρόνο στο Πανεπιστημιακό».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass