Προσπάθεια χειραγώγησης του ιατρικού κινήματος

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 15:40

Με αφορμή τη μεταρρύθμιση της ιατρικής νομοθεσίας, που δόθηκε για διαβούλευση από το Υπουργείο Υγείας ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος σε δήλωσή του κάνει λόγο για «γνωστούς – αγνώστους» που στόχο έχουν την ενότητα του Συλλόγου.

Αναλυτικά αναφέρει ότι «με αφορμή τη μεταρρύθμιση της ιατρικής νομοθεσίας, που δόθηκε για διαβούλευση από το Υπουργείο και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), επεξεργασμένη και ψηφισμένη με ισχυρότατη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση, οι “γνωστοί-άγνωστοι” αντιπολιτευόμενοι την ηγεσία του Π.Ι.Σ., με διάφορα σαθρά επιχειρήματα, τορπιλίζουν και πάλι την ενότητά μας, που τόσο αναγκαία είναι αυτή τη στιγμή.

Προφανώς η προβαλλόμενη επιχειρηματολογία τους, που επιστρατεύθηκε με μεγάλη προχειρότητα, ακούγεται για πρώτη φορά (!) και εκθέτει τους ίδιους που την επικαλούνται. Θα ήταν πιο έντιμο και ηθικό εκ μέρους τους να δηλώσουν : “φύγετε εσείς, γιατί θέλουμε να έλθουμε εμείς, για να τα κάνουμε όλα πιο μοντέρνα και πιο σύγχρονα”. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει έτσι και μάλιστα σε βάρος ενός διαχρονικού αιτήματός μας που ήταν η αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας. Πρέπει, να το αποφασίσει το ιατρικό σώμα, που δυστυχώς γι’ αυτούς, συνεχίζει να περιβάλλει με εμπιστοσύνη την ηγεσία του και στέκεται ιδιαίτερα κριτικά απέναντι σε όποιον εκμεταλλεύεται τις ιατρικές θεσμικές θέσεις για να φτάσει παραπάνω από το μπόι του!

Οι φιλοδοξίες του καθένα είναι σεβαστές, μόνον όταν κινούνται μέσα σε υγιή πλαίσια και ιδιαίτερα όταν δεν βλάπτουν την ενότητα του ιατρικού κινήματος και δεν το ωθούν σε μια αποτελματωμένη εσωστρέφεια.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε προσπάθεια χειραγώγησης του ιατρικού κινήματος, μέσω τέτοιων συμπεριφορών και ψευτοεπιχειρημάτων, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, γιατί το ιατρικό σώμα έχει νουν και γνώσιν», καταλήγει η δήλωση του κ. Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass