ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 22:27

Διπλασιάζονται οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με νέα απόφαση του Οργανισμού που αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι αντιδράσεις των ασφαλισμένων ότι δεν βρίσκουν ποτέ ελεύθερο ραντεβού στο θεράποντα ιατρό τους φαίνεται ότι έφεραν αλλαγές.


Από την 1η Σεπτεμβρίου, λοιπόν, αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα θα αλλάξουν οι ώρες, ο αριθμός των επισκέψεων αλλά και ο τρόπος εξέτασης των ασθενών. Οι συμβεβλημένοι γιατροί θα πρέπει να εφαρμόσουν τις νέες οδηγίες που εξέδωσε ο Οργανισμός από τις 23 Ιουνίου 2017 για τον τρόπο που θα γίνονται οι ιατρικές επισκέψεις την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο ΕΟΠΥΥ συχνά έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από αγανακτισμένους ασφαλισμένους, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν συμβεβλημένο γιατρό για να εξετασθούν δωρεάν. Μόλις τη δεύτερη ημέρα του μήνα, οι περισσότεροι γιατροί που συνεργάζονται με τον Οργανισμό δήλωναν στους ασφαλισμένους ότι είχαν ήδη καλύψει το «πλαφόν» των 200 επισκέψεων για τον μήνα. Με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι τα ταλαιπωρούνται αλλά και να πληρώνουν για να εξετασθούν. Με τον διπλασιασμό των μηνιαίων επισκέψεων και με τον καθορισμό συγκεκριμένης ώρας εξέτασης η διοίκηση του Οργανισμού επιχειρεί την εξομάλυνση της κατάστασης. Οι καταγγελίες που έφθαναν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Οργανισμού αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη και υποχρέωναν τους ασθενείς να πληρώνουν από την τσέπη τους έφεραν και τις αλλαγές. Αλλαγές που αφορούν στον επιτρεπόμενο αριθμό των ημερήσιων επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και στην ώρα εξέτασής τους.
Έτσι σύμφωνα με τις νέες οδηγίες του ΕΟΠΥΥ, από την 1η Σεπτεμβρίου καθορίζεται ως μέγιστος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι επισκέψεις, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της εξάντλησης του συνόλου των 200 επισκέψεων μέσα στις πρώτες ημέρες κάθε μήνα, καθώς και ως ελάχιστος χρόνος επίσκεψης ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ, τα 15 λεπτά της ώρας. Συνεπώς ο γιατρός θα δέχεται μέσω του ΕΟΠΥΥ 400 επισκέψεις αντί 200 που ήταν μέχρι σήμερα.
Επίσης, όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί καλούνται να δηλώσουν στο e-ΔΑΠΥ το ωράριο λειτουργίας του ιατρείου τους στο οποίο θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Από την άλλη πλευρά οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να δηλώνουν με ακρίβεια τα στοιχεία τους. Συγκεκριμένα κατά την επικοινωνία με τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να δίνουν τα απαραίτητα στοιχεία τους, δηλαδή ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ, Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης και τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα.
Τις αλλαγές σχολίασε στην «Ε» ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος υπογραμμίζοντας ότι «μακάρι να αποδώσουν οι αλλαγές και να μπορεί ο κόσμος να εξετάζεται από τους συμβεβλημένους γιατρούς. Δύσκολα όμως το συγκεκριμένο μέτρο να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την εξέταση των ασθενών».
Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι σε λειτουργία βρίσκεται και το ηλεκτρονικό σύστημα ενημέρωσης των ασφαλισμένων για τις διαθέσιμες δωρεάν επισκέψεις σε συμβεβλημένους γιατρούς. Έτσι, μέσω του ΕΟΠΥΥ και της ιστοσελίδας του ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί και βλέπει εάν ο γιατρός που θέλει να επισκεφθεί έχει συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων για τον συγκεκριμένο μήνα.
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass