ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ

Περισσότερα τα οικιακά ατυχήματα

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2017 16:10

Για την παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και για τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται ο Ερυθρός Σταυρός Λάρισας βρέθηκε στην Κεντρική πλατεία της πόλης το περασμένο Σάββατο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Πρώτες Βοήθειες.

Τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού, αναφέρουν ότι το κυρίαρχο θέμα προώθησης της Παγκόσμια Ημέρας για το 2017 είναι τα οικιακά ατυχήματα. Περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από τραυματισμούς στο σπίτι παρά από οδικά ατυχήματα. Τα οικιακά ατυχήματα επηρεάζουν όλους τους πληθυσμούς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εισοδήματος ή γεωγραφικής περιοχής . Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλέψιμο τραυματισμό ή χάνουν τη ζωή τους σε ατυχήματα που συμβαίνουν στο σπίτι. Η κατοχή δεξιοτήτων πρώτων βοηθειών αποτελεί ζωτικό βήμα και επιτρέπει την πρόβλεψη μέτρων για τη μείωση ή τη σταθεροποίηση των σοβαρών τραυματισμών και τη βελτίωση της επιβίωσης ενός ατυχήματος που θα συμβεί στο σπίτι.

Στόχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού είναι να εκπαιδευτεί το 10% του πληθυσμού στις Πρώτες Βοήθειες γιατί πιστεύει ότι οι γνώσεις αυτές θα πρέπει να είναι προσιτές σε όλους τους ανθρώπους, ως μια ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική πράξη, που εξουσιοδοτεί τους ανθρώπους να σώζουν ζωές και να βοηθούν στην αποκατάσταση από ξαφνική ασθένεια ή τραυματισμό.

Το Τμήμα Λάρισας ως τοπικός προωθητής των μηνυμάτων της Διεθνούς Κινήματος , εκπαιδεύει κάθε χρόνο 3.100 συμπολίτες μας σε ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών, που υλοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στα γραφεία του ή σε σχολεία, οργανισμούς, επιχειρήσεις κ.α. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώνει συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2410-532241 ή ηλεκτρονικά nrseeslarisa@yahoo.gr ή larisa@samarites.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass