ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΝ. ΝΑΝΟΥ

Φτιάχνουν βλάβες, ψάχνουν… «διαρροές»

* Στο πλαίσιο έρευνας εξετάζεται και ανώνυμη καταγγελία για «εξοπλισμό» που «έχει χαθεί» από το νοσοκομείο

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 21:03 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Σεπ 2017 21:39

Θέμα ημερών αποτελεί η παράδοση στον διοικητή των νοσοκομείων Λάρισας, Παν. Νάνο, του πορίσματος έκθεσης για την υφιστάμενη κατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού στον ηλεκτρολογικό τομέα με αφορμή και τις διακοπές ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η τελευταία διακοπή ρεύματος, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά στο πενταώροφο κτίριο του ΓΝΛ, ήταν «εύκολο» να αποδοθεί μόνο στην ένταση των καιρικών φαινομένων εκείνης της βραδιάς αλλά στην πραγματικότητα επιβεβαίωσε την παλαιότητα του εξοπλισμού, που, εδώ και χρόνια, «βραχυκυκλώνει» το παλιό νοσοκομείο της Λάρισας.

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού τρέχει με αφορμή και πρόσφατη εργολαβία με το θέμα να μην περιορίζεται μόνο στον έλεγχο της κατάστασης των σημερινών υποδομών αλλά στην απόφαση Νάνου – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - να διερευνήσει παράλληλα μια ανώνυμη καταγγελία περί «απώλειας υλικών» που «χάθηκαν» - άγνωστο πώς - από το νοσοκομείο και κατά πόσο τα «χαμένα υλικά» μπορεί να συνδέονται με τις διακοπές ρεύματος.

Η γενίκευση της έκθεσης διερευνώντας και παλαιότερες καταγγελίες «προκειμένου να μην σέρνονται σκιές και να διαψευσθούν ή να επιβεβαιωθούν φήμες» αποτέλεσε επιλογή του κ. Νάνου και στην περίπτωση που το πόρισμα «αποδείξει» πως «οι διακοπές μπορεί να οφείλονται και σε ελλείψεις υλικών» τότε η υπόθεση θα αποκτήσει άλλες διαστάσεις και θα λάβει τη δικαστική οδό.

ΔΙΑΚΟΠΗ

Μια ισχυρή καταιγίδα στα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ΓΝΛ όπως και σε αρκετές συνοικίες της Λάρισας. Αυτό ωστόσο που δεν ήταν συνηθισμένο αφορούσε στο γεγονός ότι η παροχή ρεύματος στο πενταώροφο κτίριο του ΓΝΛ, όπου μεταξύ άλλων στεγάζονται κλινικές όπως η Καρδιολογική και η Παθολογική, διήρκησε περισσότερο από μισή ώρα, χρονικό διάστημα που δεν δικαιολογείται ειδικά σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι η παλαιότητα του εφεδρικού συστήματος για τη διατήρηση της παροχής ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο ήταν αυτή που «πρόδωσε» τη λειτουργία του Νοσοκομείου, στο ήμισυ των κτιρίων του.

Να σημειωθεί πως και παλαιότερες διακοπές ήταν αυτές που υποχρέωσαν τη διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για την αναβάθμιση του εξοπλισμού.

Μάλιστα τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή άλλη διακοπή, είχε προκληθεί και πολιτική αντιπαράθεση με τον τομεάρχη Υγείας της ΝΟΔΕ Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, να σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, ολοκληρώθηκαν επεμβάσεις με το «φως» κινητών τηλεφώνων και τον διοικητή των νοσοκομείων της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο, να απαντά πως «δεν υπήρξε χειρουργείο σε εξέλιξη την ώρα της διακοπής ρεύματος».

Ανακοινώνοντας επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο των Νοσοκομείων της Λάρισας, στις 13 Μαρτίου, «αποφάσισε τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια ηλεκτρικών διακοπτών τροφοδοσίας μέσης τάσης και διακοπτών μανδάλωσης Η/Ζ, συνολικού προϋπολογισμού 73.160 ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα».

Να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της αποφυγής του φαινομένου, προχθές έγιναν δοκιμές των γεννητριών οι οποίες λειτούργησαν κανονικά.

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ

Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης ωστόσο, ο κ. Νάνος, πέρα από την «αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης» από «μηδενική βάση», φέρεται να ζήτησε τη διερεύνηση παράλληλα του ενδεχομένου «αν οι διακοπές ρεύματος οφείλονται και σε τυχόν ελλείψεις υλικών» που προφανώς σήμερα δεν βρίσκονται στο νοσοκομείο.

Να σημειωθεί πως - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - ανάλογη ανώνυμη καταγγελία είχε αποσταλεί και στην προηγούμενη διοίκηση του Νοσοκομείου όπου το θέμα είχε εξετασθεί τότε και από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, χωρίς ωστόσο η καταγγελία να αποδειχθεί βάσιμη.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν η σημερινή διοίκηση των νοσοκομείων της Λάρισας εξετάζει την ίδια (ανώνυμη) καταγγελία ή αν έλαβε νέα καταγγελία για «χαμένο» εξοπλισμό από το ΓΝΛ. Ο κ. Νάνος ερωτηθείς από την «Ε» παρέπεμψε στην κατάθεση του πορίσματος το επόμενο διάστημα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «προτεραιότητα για τη διοίκηση των νοσοκομείων αποτελεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και παράλληλα να ξεκαθαρίσει το τοπίο, προκειμένου να σέρνονται σκιές από καταγγελίες ή φήμες».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass