ΓΙΑ 16 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΝΟ 5…

Οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στις ΤΟΜΥ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:03

Έντεκα θέσεις γιατρών στις ΤΟΜΥ της Λάρισας παραμένουν κενές καθώς δεν υποβλήθηκε καμία απολύτως αίτηση! Για τις 16 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας κατέθεσαν αίτηση δύο ιατροί γενικής ιατρικής και τρεις παθολόγοι, μάλιστα οι δύο γενικής ιατρικής δεν έχουν εντοπιότητα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να τους «τραβήξει» η πόλη τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε όλη την περιφέρεια. Οι γιατροί γύρισαν την πλάτη στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, και στη σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης που προέβλεπε μισθό επιμελητή α΄ του ΕΣΥ, περίπου δηλαδή 1.500 ευρώ καθαρά, εξασφαλισμένα για μία διετία. Το λοιπό προσωπικό θα αμείβεται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. «Τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον πυρήνα που λέγεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και εκείνοι γύρισαν την πλάτη», σχολιάζει ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Δημήτρης Δημητριάδης.

Αυτή την εικόνα παρουσιάζουν οι γενικοί ιατροί και οι παθολόγοι καθώς οι παιδίατροι έσπευσαν να καταθέσουν αιτήσεις. Για τις τέσσερις θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη για τη Λάρισα κατατέθηκαν οκτώ αιτήσεις παιδιάτρων. Όσο για νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και διοικητικούς οι αιτήσεις υπερκαλύπτουν τη ζήτηση των ΤΟΜΥ καθώς για 28 κενές θέσεις κατατέθηκαν 1.850 αιτήσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στους γενικούς γιατρούς και τους παθολόγους που είναι οι πιο σημαντικές ειδικότητες για την ΠΦΥ και για τη λειτουργία των Μονάδων. «Είμαστε πίσω σε σχέση με αυτό που θέλαμε», δηλώνει ο κ. Δημητριάδης για να προσθέσει ότι «όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση τότε ίσως κάτι να μας διαφεύγει, ίσως να μην έγινε καλή ενημέρωση, πολλά πράγματα που πρέπει να τα δούμε». Εν αναμονή νέας προκήρυξης για τη στελέχωση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ο αναπληρωτής διοικητής της 5ης ΥΠΕ υποστηρίζει ότι «θα ξεκινήσουμε τουλάχιστον μία δομή με αυτούς που έχουμε, θα προχωρήσουμε τη διασύνδεση των ΤΟΜΥ με το ΠΕΔΥ ενδυναμώνοντάς τα και ενισχύοντας συγχρόνως τη συνεργασία με τα νοσοκομεία». Παράλληλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων να συζητήσει για τους χώρους που θα παραχωρηθούν για την ανάπτυξη των Μονάδων.

Μετά τη δημοσίευση των πινάκων κατάταξης αναμένεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τις Υγειονομικές Περιφέρειες, από όπου και θα καταρτιστούν οι Προσωρινοί Πίνακες Προσληπτέων. Επί των Προσωρινών Πινάκων Προσληπτέων οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ένστασης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που θα είναι εγγεγραμμένοι στον κατάλογο μιας ΤΟΜΥ θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Ο πολίτης θα έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό, γενικό γιατρό ή παθολόγο ή παιδίατρο όταν πρόκειται για παιδιά, ο οποίος θα λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και θα τον κατευθύνει στο υπόλοιπο σύστημα υγείας. Στις ΤΟΜΥ θα απασχολούνται επίσης κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass